«Έφυγε» ο Αλέξανδρος Βέλιος: Η συγκλονιστική τελευταία πράξη του Reviewed by Momizat on . Αφησε ιδιόχειρο σημείωμα και ηχητικό ντοκουμέντο, αποχαιρετώντας φίλους, γνωστούς, αλλά και την ίδια τη ζωή... Ήρεμος, όπως ήθελε, και όρθιος, όπως διεκδικούσε, Αφησε ιδιόχειρο σημείωμα και ηχητικό ντοκουμέντο, αποχαιρετώντας φίλους, γνωστούς, αλλά και την ίδια τη ζωή... Ήρεμος, όπως ήθελε, και όρθιος, όπως διεκδικούσε, Rating: 0

«Έφυγε» ο Αλέξανδρος Βέλιος: Η συγκλονιστική τελευταία πράξη του

«Έφυγε» ο Αλέξανδρος Βέλιος: Η συγκλονιστική τελευταία πράξη του

Αφησε ιδιόχειρο σημείωμα και ηχητικό ντοκουμέντο, αποχαιρετώντας φίλους, γνωστούς, αλλά και την ίδια τη ζωή…

Ήρεμος, όπως ήθελε, και όρθιος, όπως διεκδικούσε, πέθανε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε ηλικία 63 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλέξανδρος Βέλιος.

Έπασχε από καρκίνο και αφού έδωσε επί μήνες τη μάχη με ιατρικά μέσα, επέλεξε από ένα σημείο και μετά, εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος -καθώς θεώρησε μη αναστρέψιμη την πορεία προς το μοιραίο- να σταματήσει τις θεραπείες και να αναζητήσει την ευθανασία. 

Στο βίντεο που ακολουθεί λίγο πριν πεθάνει ο Αλέξανδρος Βέλιος με ένα ιδιόχειρο σημείωμα διαβασμένο (ηχητικό) από τον ίδιο εξηγεί πώς κατέφυγε στη λύση της μη υποβοηθούμενης
ευθανασίας.

Το κείμενό του με τίτλο το αντίο μου καταλήγει: «Εζησα δημιουργικά και, εν πολλοίς, ασυμβίβαστα. Φεύγω πλήρης».   

Σχόλια (1)

  • Χ.Ο.

    Αφού εκφρασω τη λύπη για το χαμό του ταλαντουχου αυτού ανθρώπου θα ήθελα κι εγώ να πω πως η στάση του απέναντι στο θάνατο ήταν λεβεντικη πλην όμως δεν συμβαδιζει με την ελληνορθοδοξη πίστη μας. Δεν ξέρω τα πιστεύω του , όποια και να είναι σεβαστα. Όμως δεν θα πρέπει να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για κάθε Ορθόδοξο Χριστιανο.Ο ίδιος δηλώνει πως δεν θέλει το σταυρό στον τάφο του και τα καντηλακια…Σεβαστή η επιθυμία του. Όμως κάθε Χριστιανος προσδοκα ανασταση νεκρών ….Χρειάζεται λοιπόν να οπλιστουμε με θάρρος και πίστη στη ζωή μέχρι τέλους. Να πιστευουμε στα θαύματα και να προσευχομαστε για τη σωτηρία της ψυχής μας.

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή