Έχει σχέση η Black Friday με το εμπόριο σκλάβων; Reviewed by Momizat on . BLACK FRIDAY Θα το γράφω και θα το ξαναγράφω μέχρι τελικής ... εμπέδωσης : Επειδή μας (τα) έχουν ζαλίσει με τη Black Friday, ας θυμηθούμε την ανατριχιαστική ιστ BLACK FRIDAY Θα το γράφω και θα το ξαναγράφω μέχρι τελικής ... εμπέδωσης : Επειδή μας (τα) έχουν ζαλίσει με τη Black Friday, ας θυμηθούμε την ανατριχιαστική ιστ Rating: 0

Έχει σχέση η Black Friday με το εμπόριο σκλάβων;

Έχει σχέση η Black Friday με το εμπόριο σκλάβων;

BLACK FRIDAY Θα το γράφω και θα το ξαναγράφω μέχρι τελικής … εμπέδωσης : Επειδή μας (τα) έχουν ζαλίσει με τη Black Friday, ας θυμηθούμε την ανατριχιαστική ιστορία !

Ξεκίνησε από την Αμερική, τον 18ο αιώνα. Ήταν η μέρα που οι δουλέμποροι αγόραζαν δούλους σε χαμηλή τιμή για να τους μεταπουλήσουν μετά από μήνες !

Αγόραζαν και πούλαγαν τους αλυσοδεμένους νέγρους, όπως τα χοιρινά στη ζωοπανήγυρη ! Αυτές οι αγοραπωλησίες γίνονταν την τελευταία Παρασκευή κάθε Νοέμβρη, εποχή που είχε τελειώσει η συγκομιδή του καλαμποκιού και των άλλων καλλιεργειών της χρονιάς !

Κι εμείς εδώ, δίχως αυτογνωσία, δίχως ιστορική επίγνωση, σαν μιμητικοί καλλικάντζαροι που είμαστε, ”γιορτάζουμε” τη ”μαύρη Παρασκευή” !

Ό,τι πιο αποκρουστικό, ό,τι πιο δυσώδες, ό,τι πιο απάνθρωπο έχει να επιδείξει η ανθρώπινη ιστορία !

Ντροπή (μας) και κρίμα !

Και δυο φορές ντροπή και κρίμα στην Ευρώπη του Διαφωτισμού, στην Ευρώπη του Μοντεσκιέ και του Βολταίρου, του Ντιντερό, του Ρουσσώ …

Στην Ευρώπη με την πύρινη προμετωπίδα : ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΙΣΟΤΗΤΑ – ΑΔΕΛΦΟΣΥΝΗ.

Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή