"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

Ήδη πάνω από 15.000 αιτήσεις πλημμυροπαθών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάθε μέρα αποκαλύπτεται το τρομακτικό μέγεθος της καταστροφής στη Θεσσαλία, ενώ χιλιάδες κάτοικοι έχουν πληγεί και ακόμα περισσότεροι βρίσκονται αντιμέτωποι με μεγάλα προβλήματα ζώντας υπό τον φόβο μιας υγειονομικής βόμβας.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 15.000 οριστικοποιημένες αιτήσεις και 4.671 προσωρινές αιτήσεις στην πλατφόρμα www.arogi.gov.gr, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής, Πέτρος Καμπούρης.

«Ταυτόχρονα συνεχίζεται το έργο της καταγραφής των ζημιών από τα ειδικά συνεργεία της γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών. Χαρακτηριστικό είναι ότι έχουν υλοποιηθεί πάνω από 10.200 αυτοψίες σε 6 περιφερειακές ενότητες της χώρας» είπε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Ο ίδιος ανέφερε πως συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στις επιχειρήσεις και ειδικά στο ενεργητικό των επιχειρήσεων γνωστοποιώντας πως έχουν υποβληθεί στην περιφέρεια 3.811 αιτήσεις και έχουν υλοποιηθεί πάνω από 1.500 αυτοψίες.

Θύμισε ότι λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης στον αριθμό 2131331300 (καθημερινά 8 π.μ. – 8 μ.μ. και το Σάββατο 9 π.μ. – 2 μ.μ. «Στο τηλεφωνικό αυτό κέντρο εργάζονται έμπειρα στελέχη της γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών και της Κρατικής Αρωγής, δίνοντας οδηγίες ακόμη και για πρακτικά θέματα στους συμπολίτες μας που έχουν πληγεί για την υποβολή των αιτήσεων, αλλά και γενικότερα για το πλαίσιο της κρατικής αρωγής.

Σημειώνεται ότι στην πλατφόρμα arogi.gov.gr έναν αριθμό τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο οι ιδιώτες «έχουν τη δυνατότητα και την αγνή διάθεση να προσφέρουν κάποια χρήματα προς όφελος των συμπολιτών μας με τη μορφή δωρεάς», όπως είπε.

«Προσπαθούμε με τον τρόπο αυτό να δημιουργήσουμε κάποια ασφαλή και αξιόπιστα εργαλεία προκειμένου να ενισχύσουμε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών και της οικονομικής ενίσχυσης των συμπολιτών μας. Θα ήθελα εδώ να σας διαβεβαιώσω ότι η ύπαρξη αυτού του λογαριασμού με κανέναν τρόπο δεν θέλει να υποκαταστήσει την υποχρέωση που έχει το κράτος να βοηθήσει και να μεριμνήσει για τους πληγέντες συμπολίτες του, αλλά έρχεται σε μια προσπάθεια να συμπληρώσει τα κονδύλια τα οποία έχουν κινητοποιηθεί από το κράτος και από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να συνδράμουν στη στήριξη των νοικοκυριών των επιχειρήσεων και των αγροτών μας και να αποκαταστήσουμε όσο το δυνατόν ταχύτερα και αποδοτικότερα τις υποδομές και το φυσικό μας πλούτο», υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης