«Ήμουν κι εγώ στον πόλεμο τοξότης…» (Γ. Σεφέρης) Reviewed by Momizat on . ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   Πέρασαν 40 χρόνια και το σύνθημα που ξεσήκωσε τους φοιτητές και το λαό γίνεται επίκαιρο και πάλι. Γιατί το ψωμί μοιράζεται στα κοιν ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ   Πέρασαν 40 χρόνια και το σύνθημα που ξεσήκωσε τους φοιτητές και το λαό γίνεται επίκαιρο και πάλι. Γιατί το ψωμί μοιράζεται στα κοιν Rating: 0

«Ήμουν κι εγώ στον πόλεμο τοξότης…» (Γ. Σεφέρης)

«Ήμουν κι εγώ στον πόλεμο τοξότης…»  (Γ. Σεφέρης)
ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
 
Πέρασαν 40 χρόνια και το σύνθημα που ξεσήκωσε τους φοιτητές και το λαό γίνεται επίκαιρο και πάλι. Γιατί το ψωμί μοιράζεται στα κοινωνικά παντοπωλεία κι άλλοι το αναζητούν στους κάδους των σκουπιδιών. Γιατί η παιδεία κάθε μέρα γίνεται πιο φτωχή, αφού το ένα σχολείο κλείνει πίσω από το άλλο κι οι δάσκαλοι απαξιώνονται από το πολιτικό σύστημα. Γιατί το όραμα «έμεινε όνειρο, άχνα και πάει».
Κλείνουν σαράντα χρόνια, τότε που «ήμουν κι εγώ στον πόλεμο τοξότης», καθώς φοιτητής έτρεχα στους δρόμους της Αθήνας, κρατώντας ένα πανό, γραμμένο με συνθήματα, ατένιζα το όραμα.
Οι καιροί έχουν αλλάξει. Οι φωνές έχουν σιωπήσει, τα πρότυπα έχουν καταρρεύσει κι η απογοήτευση έφερε την πίκρα. Μα ωστόσο τα συνθήματα παραμένουν βαθιά μέσα μας, όχι φυλαχτάρια για να ξορκίζουμε το κακό αλλά φλόγα για νέους αγώνες.
Ιόλαος Θεμίγος

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή