"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

«Ίσως θα πρέπει να φύγουμε από το χωριό» λέει ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι που χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία «Daniel», μία εβδομάδα σχεδόν μετά την έλευσή της.

Οι κάτοικοι του χωριού της Μεταμόρφωσης, στην Καρδίτσα, αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα εξαιτίας των πλημμυρών με τη στάθμη του νερού να φθάνει ακόμα και τα εφτά μέτρα. Πολλοί φιλοξενούνται σε δομές και είναι εξαντλημένοι.

«Πολλοί κάτοικοι δεν ξέρουν αν θέλουν να ξαναγυρίσουν στο χωριό. Ίσως το χωριό πρέπει να μεταφερθεί από εκεί, έχουμε κλιματική αλλαγή και ίσως σε 1 – 2 χρόνια έχουμε τέτοια φαινόμενα και θα έχουμε πάλι τα ίδια αποτελέσματα. Θα πρέπει ίσως να φύγουμε από το χωριό» αναφέρει (MEGA) αρχικά.

Έχοντας βιώσει και την καταστροφή από το πέρασμα του «Ιανού» εκτιμά πως «είναι καλύτερα να μην ξαναείμαστε στο χωριό δυστυχώς, τουλάχιστον κάποιους μήνες» περιγράφοντας τη δύσκολη κατάσταση και υπενθυμίζει «το έχουμε ξαναζήσει και δεν πρέπει να το ζήσουμε και τρίτη φορά».

Ο ίδιος καταγγέλλει πως «δεν είχαμε καμία ενημέρωση για την καταστροφή που θα ερχόταν» αποκαλύπτοντας πως αγροτικές και κτηνοτροφικές μονάδες έχουν καταστραφεί εκτιμώντας ότι θα περάσουν πολλά χρόνια μέχρι η γη να γίνει ξανά έφορη.

Μπροστά στον γολγοθά που έχουν να ανέβουν, ο πρόεδρος της Μεταμόρφωσης Καρδίτσας Πέτρος Κοντογιάννης, επιβεβαιώνει τους φόβους πως πολλά χωριά θα ερημώσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης