"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Αίτημα για ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αύριο, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου, θα θέσει στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γ. Πατούλη, το θέμα της Δημοτικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και μέλος του ΔΣ της Ένωσης, κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Το σημαντικό αυτό ζήτημα έχει αποτελέσει νέο αντικείμενο συζήτησης, τόσο μεταξύ μελών Δημοτικών Συμβουλίων, όσο και μεταξύ των τέως Δημοτικών Αστυνομικών, ανεξαρτήτως της υπηρεσίας στην οποία πλέον εργάζονται. Και τούτο, διότι οι ίδιοι οι απολυθέντες από τους Δήμους, πλέον το θέτουν σοβαρά: δηλαδή, θέτουν το αίτημα ανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας. Αυτό τι έθεσαν και σήμερα το μεσημέρι, στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Αντιπροσωπεία 7 ατόμων, που πλέον εργάζονται σε άλλες υπηρεσίες ή στην ΕΛ.ΑΣ, αναφέρθηκαν στον ρόλο που η υπηρεσία αυτή επιτελούσε. Επίσης, παρόντος του αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Χρυσόστομου Κυρίτση, τόνισαν την ανάγκη ανασύστασης, με βάση την προϋπάρχουσα δομή και με βάση την εκπαίδευση που είχαν λάβει, στις συγκεκριμένες αρμοδιότητες. Δηλαδή, τόνισαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η εκ νέου πρόσληψη υπαλλήλων, καθώς απαιτείται και η εξάμηνη ειδική εκπαίδευση, κάτι που θα σημάνει αύξηση του ανάλογου κονδυλίου.
Από την πλευρά του ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες που υπήρξαν σε πόλεις όπως τα Τρίκαλα, από την κατάργηση της Υπηρεσίας, τονίζοντας ότι είναι αδιανόητο, να μην μπορεί ένα Δημοτικό Συμβούλιο να προωθήσει τις αποφάσεις που λαμβάνει. , Υπενθύμισε, δε, ότι ακόμη δεν έχει εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο θα καθορίζονταν οι αρμοδιότητες όσων εκ των Δημοτικών Αστυνομικών είχαν επαναπροσληφθεί στην Ελληνική Αστυνομία.
Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξουν οι ανάλογες βελτιώσεις στη λειτουργία της υπηρεσίας, αλλά και το θέμα να συζητηθεί ουσιαστικά. Στο αίτημα των υπαλλήλων, να υπάρξει έκδοση ψηφίσματος από την ΚΕΔΕ, για τη λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας, ο κ. Παπαστεργίου πήγε ένα βήμα παραπέρα: αναφέρθηκε στην ανάγκη εντρύφησης στο θέμα, στην επί τάπητος ανάλυση των δεδομένων με σαφή στόχο, αλλά και στη συζήτηση με την κυβέρνηση. Ήδη, ο ίδιος είχε θέσει το θέμα στον εκπρόσωπο του υπουργού Εσωτερικών, κ. Πουλάκη, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Πλέον, το θέμα τίθεται επιτακτικότερα και από αύριο θα αρχίσει η ουσιαστική ενασχόληση με αυτό, καθώς σε πολλές πόλεις, είναι εμφανής η απουσία της υπηρεσίας, ενώ άλλες λύσεις, είτε δεν αποδίδουν, είτε, όπως ανέφεραν οι τέως δημοτικοί αστυνομικοί, αντιμετωπίζουν νομικά κωλύματα.

 

Από το γραφείο Τύπου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης