Αγανάκτησαν οι τρικαλινοί συνταξιούχοι ΟΑΕΕ και ΙΚΑ Reviewed by Momizat on . Στους δρόμους είναι έτοιμοι να βγουν και οι συνταξιούχοι του Νομού Τρικάλων , διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές σε συντάξεις αλλά και για την κατάσταση όπως αυτ Στους δρόμους είναι έτοιμοι να βγουν και οι συνταξιούχοι του Νομού Τρικάλων , διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές σε συντάξεις αλλά και για την κατάσταση όπως αυτ Rating: 0

Αγανάκτησαν οι τρικαλινοί συνταξιούχοι ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

Αγανάκτησαν οι τρικαλινοί συνταξιούχοι ΟΑΕΕ και ΙΚΑ

Στους δρόμους είναι έτοιμοι να βγουν και οι συνταξιούχοι του Νομού Τρικάλων , διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές σε συντάξεις αλλά και για την κατάσταση όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας. Πλέον, ο μόνος δρόμος για τους συνταξιούχους είναι αυτός της μαζικής κινητοποίησης. Αυτό δήλωσαν στην trikkipress.gr οι πρόεδροι των συνταξιούχων ΟΑΕΕ Βασίλης  Μπαταγιάννης και ΙΚΑ Ηλίας Ζωγράφος. Αιτία, το χάλι που επικρατεί στον χώρο της υγείας, που χειροτερεύει καθημερινά και απειλεί ακόμα και την ίδια τους την ζωή. Να υπενθυμίσουμε ότι μεταξύ των  αιτημάτων των συνταξιουχικών οργανώσεων είναι:

– Πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ, των ασφαλιστικών ταμείων, των Κέντρων Υγείας, και των ιδρυμάτων πρόνοιας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

– Επιστροφή από το κράτος των αποθεματικών που χάθηκαν από το κούρεμα.

– Αποπληρωμή όλων των χρωστούμενων από το κράτος για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, υγειονομικά υλικά, τρόφιμα για Νοσοκομεία και άλλα ιδρύματα, των φαρμακοποιών και των γιατρών.

– Η κρατική επιχορήγηση για την Υγεία – Πρόνοια – Φάρμακο να είναι σε απόλυτη προτεραιότητα έναντι οποιασδήποτε υποχρέωσης που απορρέει από τη δανειακή σύμβαση.

– Εξασφάλιση, με ευθύνη του κράτους, της έγκαιρης και επαρκούς τροφοδοσίας με όλα τα φάρμακα.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή