Αγνοούν απόφαση Εφετείου για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα! Reviewed by Momizat on . Απίθανα πράγματα από τον υπουργό Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Παρότι το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε όσους είχαν προασφύγει και ανέστειλε τη Απίθανα πράγματα από τον υπουργό Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Παρότι το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε όσους είχαν προασφύγει και ανέστειλε τη Rating: 0

Αγνοούν απόφαση Εφετείου για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα!

Αγνοούν απόφαση Εφετείου για εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα!

Απίθανα πράγματα από τον υπουργό Παιδείας για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών. Παρότι το Διοικητικό Εφετείο δικαίωσε όσους είχαν προασφύγει και ανέστειλε τη διαθεσιμότητα, ο κ. Αρβανιτόπουλος εξέδωσ νέα υπουργική απόφαση, για νέα διαθεσιμότητα!
Διαβάστε το παρακάτω ρεπορτάζ της Χρύσας Βαϊνανίδη από το stokokkino.gr (υπάρχει και ηχητικό απόσπασμα απο δικηγόρο) και θα καταλάβετε:

(Πατήστε με δεξί κλικ και μετά ξανά στις φωτό για να τις δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος)
Παρά το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί της Τεχνικής εκπαίδευσης δικαιώθηκαν δικαστικά, ο κ. Αρβανιτόπουλος δεν σεβάστηκε τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου και τους θέτει εκ νέου σε διαθεσιμότητα. Μιλά στο Κόκκινο η δικηγόρος Κωνσταντίνα Φουντέα.Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε στις 31 Ιουλίου να θέσει σε διαθεσιμότητα 1,992 εκπαιδευτικούς της Τεχνικής εκπαίδευσης, καταργώντας την ίδια στιγμή 50 ειδικότητες από τα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.

Οι εκπαιδευτικοί που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη δικαιώθηκαν και με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου ανεστάλη η εκτέλεση της διαπιστωτικής πράξης, σύμφωνα με την οποία οι εκπαιδευτικοί είχαν τέθει σε διαθεσιμότητα και ότι μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντα τους.

Η εξέλιξη αυτή μάλλον δεν ήταν ευχάριστη για τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και χωρίς να σεβαστεί τις αποφάσεις Ανώτατου Δικαστηρίου, πριν δύο μέρες εξέδωσε καινούρια διαπιστωτική πράξη με την οποία θέτει εκ νέου τους εκπαιδευτικούς -που δικαιώθηκαν από τη Δικαιοσύνη- σε διαθεσιμότητα.

«Το Υπουργείο Παιδείας καταλύει τη δικαστική εξουσία και την αρχή του δεδικασμένου. Για πρώτη φορά εμείς οι δικηγόροι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοια δόλια ενέργεια που στόχο έχει σπάσει τα όρια και τις αντοχές των εκπαιδευτικών» δηλώνει στο ΚΟΚΚΙΝΟ, η δικηγόρος Κωνσταντίνα Φουντέα.

Σιγή ιχθύος τηρεί το Υπουργείο Παιδείας μέχρι στιγμής, ενώ οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν «την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας που έχει θέσει σε πλήρη ομηρεία, αβεβαιότητα και ανασφάλεια χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Καταγγέλλουμε τον απόλυτο παραλογισμό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή