Αγοραστός: Ελάτε όλοι μαζί μας μόνο με την ταυτότητα του Θεσσαλού Reviewed by Momizat on . Προσκλητήριο ενότητας και συστράτευσης με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» ώστε στις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου να είναι νικήτρια μό Προσκλητήριο ενότητας και συστράτευσης με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» ώστε στις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου να είναι νικήτρια μό Rating: 0

Αγοραστός: Ελάτε όλοι μαζί μας μόνο με την ταυτότητα του Θεσσαλού

Αγοραστός: Ελάτε όλοι μαζί μας μόνο με την ταυτότητα του Θεσσαλού

Προσκλητήριο ενότητας και συστράτευσης με τον συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» ώστε στις κρίσιμες περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου να είναι νικήτρια μόνο η Θεσσαλία, απηύθυνε σήμερα προς όλους ανεξαιρέτως τους Θεσσαλούς ο περιφερειάρχης, αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κώστας Αγοραστός.

agor-ampel6«Από εδώ τα ιστορικά Αμπελάκια, τη γη που γεννήθηκε ο πρώτος συνεταιρισμός στον κόσμο, τον τόπο – σύμβολο και απόδειξη των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που μπορούν να πετύχουν οι Θεσσαλοί όταν είναι ενωμένοι και συνεργάζονται, θέλω να απευθυνθώ προσωπικά σε όλους τους πολίτες και να τους καλέσω να συμπαραταχθούν μαζί μας, να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο τη Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός και έθεσε μόνο την εξής προϋπόθεση όπως χαρακτηριστικά είπε:

«Να έρθουν μαζί μας μόνο με την ταυτότητα του Θεσσαλού. Να αφήσουν στην άκρη τις κομματικές τους ταυτότητες. Υπάρχουν άλλες εκλογές για να εκφράσει ο καθένας τις όποιες κομματικές του προτιμήσεις. Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε πάνω απ’ όλα για την Θεσσαλία, τον τόπο μας. Η Θεσσαλία μας χρειάζεται όλους, ενωμένους και αποφασισμένους. Τρία χρόνια τώρα αποδείξαμε ότι είμαστε η αιρετή περιφέρεια όλων των Θεσσαλών. Αποδείξαμε ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι το συμφέρον του τόπου μας και των Θεσσαλών.

Αφήνουμε άλλους να ασχολούνται με το χρώμα του χάρτη το βράδυ των εκλογών… Εμάς μας ενδιαφέρει να διώξουμε το… μαύρο από την ζωή κάθε Θεσσαλού και να βάψουμε με λαμπερά, ζωντανά, ζωηρά χρώματα το παρόν και το μέλλον του τόπου μας, το παρόν και το μέλλον κάθε οικογένειας», διαβεβαίωσε καταχειροκροτούμενος ο κ. Κ. Αγοραστός.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατέστησε σαφές πως «οι περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου δεν είναι… δημοσκόπηση της στιγμής όπως κάποιοι επιχειρούν να τις υποβαθμίσουν. Είναι ψήφος 5ετίας, ψήφος ευθύνης, ψήφος προοπτικής για την Θεσσαλία, για όλους μας συλλογικά  και τον καθένα μας προσωπικά».

Ο κ. Κ. Αγοραστός τόνισε ότι ο συνδυασμός του «Συμμαχία Υπέρ των πολιτών» ζητά «την θετική ψήφο κάθε πολίτη, κάθε οικογένειας, στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος, με σαφείς στόχους και προτεραιότητες, αναπτυξιακές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές» και είπε με έμφαση πως ο συνδυασμός του αναλαμβάνει τις εξής δεσμεύσεις για τη νέα θητεία:

-«Η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας να μην επιβάλλει φόρους και τέλη.

-Να μην έχει χρέη ούτε να συνάψει δάνεια, τα οποία επίσης επιβαρύνουν τελικά τον πολίτη.

-Να απορροφήσει τα τελευταία 150 εκατ. ευρώ από το τρέχον ΕΣΠΑ χωρίς να χάσει ούτε ευρώ και ταυτόχρονα να ξεκινήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα την απορρόφηση των 540 εκατ. ευρώ του καινούργιου ΕΣΠΑ».

-Να είναι περιφέρεια – πρότυπο διαφάνειας χωρίς να υπάρχει ούτε μία καταγγελία, ούτε μία σκιά.

-Να διεκδικεί και να εξασφαλίζει επιπλέον κονδύλια για έργα από την κεντρική κυβέρνηση και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

-Να είναι η περιφέρεια το «σπίτι όλων των Θεσσαλών», με ανοιχτές πόρτες για όλους, να λειτουργεί αξιοκρατικά, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

-Να βρίσκεται στο πλευρό της κοινωνίας, στο πλευρό κάθε πολίτη, κάθε οικογένειας και μαζί να δίνουμε μάχες ενάντια σε επιλογές που αντιστρατεύονται τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της Θεσσαλίας και των Θεσσαλών.

agor-ampel1agor-ampel2-Να μην είναι η αιρετή περιφέρεια το μακρύ χέρι της κυβέρνησης, της όποιας κυβέρνησης, σημερινής ή αυριανής, να μην είναι εξαρτημένη από κανένα κόμμα, να μην υποτάσσει τις αποφάσεις και τις κινήσεις της στους όποιους κομματικούς σχεδιασμούς.

-Να συμβάλλει στην ολοκλήρωση των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος μας, να στηρίξει αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, να συμβάλλει ώστε η πατρίδα μας να βγει μια ώρα αρχύτερα από την κρίση;

-Να αποκτήσει η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας περισσότερες αρμοδιότητες σε βάρος του αθηναϊκοκεντρικού κράτους.

Επιδιώκουμε την σύνθεση και την ενότητα των δυνάμεων που μπορούν να ανοίξουν μια νέα εποχή στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για μια Θεσσαλία χωρίς όρια και με ανοιχτούς ορίζοντες, με φόντο αδιαπραγμάτευτες αξίες σεβασμού, προσφοράς, αναζήτησης και δημιουργίας. Για μια Θεσσαλία της απλότητας και της ανθρωπιάς, του καθημερινού αγώνα,  της ελπίδας για το καλύτερο και της προσπάθειας για το αδύνατο», διαβεβαίωσε ο κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στον θεσμό της αιρετής περιφέρειας σημειώνοντας:

«Η θεσμοθέτηση της αιρετής περιφέρειας ήταν, αναμφίβολα, μια ιστορική κατάκτηση για τη χώρα μας. Βεβαίως, τους θεσμούς είναι οι άνθρωποι που τους καταξιώνουν ή τους αποδυναμώνουν, είναι οι άνθρωποι που τους δίνουν οντότητα ή τους αφήνουν γράμμα κενό, είναι οι άνθρωποι που τους αξιοποιούν προς όφελος των συνανθρώπων τους ή τους αφήνουν ανεκμετάλλευτους.

Πιστέψαμε από την πρώτη στιγμή και πιστεύουμε ακράδαντα στο θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Τον θεωρήσαμε και τον θεωρούμε ένα θεσμό που μπορεί να έχει πολύ θετικά  αποτελέσματα στη ζωή και την καθημερινότητα του κάθε πολίτη. Αποφασίσαμε όλοι μας να ασχοληθούμε και ασχολούμαστε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με όρεξη, μεράκι και πάθος, χωρίς να λογαριάζουμε χιλιομετρικές αποστάσεις, κούραση, διακοπές και αργίες…

Έχουμε, όμως, τη δύναμη, μια δύναμη που πηγάζει από την εθνική μας ψυχή κι η οποία συναντά τη δύναμη που μας δίνουν οι Θεσσαλοί με τους οποίους είμαστε σε καθημερινή επαφή, σε κάθε γωνιά της περιφέρειάς μας. Και χτίζουμε τις νέες συνθήκες της ομοψυχίας, της αποτελεσματικότητας και της δημιουργικότητας. Κι αν στο παρελθόν, την περίοδο των παχέων αγελάδων, η αυτοδιοίκηση έπρεπε να είναι αποτελεσματική μια φορά, Τώρα σ’ αυτήν την δύσκολη από κάθε άποψη εποχή, την περίοδο των ισχνών αγελάδων, η αυτοδιοίκηση οφείλει να είναι 10 και 100 φορές πιο αποτελεσματική».

Αναφερόμενος στους τρεις μήνες που απομένουν έως τις εκλογές, ο κ. Κ. Αγοραστός ανέλαβε την δέσμευση εκ μέρους της Συμμαχίας Υπέρ των Πολιτών η προεκλογική εκστρατεία στην περιφέρεια Θεσσαλίας:

-«Να είναι λιτή και απλή και.

-Να κινηθεί στο πλαίσιο που επιβάλλει ο πολιτικός πολιτισμός.

-Ο δημόσιος διάλογος να επικεντρωθεί στην ουσία, τις θέσεις και τις προτάσεις που έχει κάθε παράταξη για την Θεσσαλία.

-Να μιλήσουμε με ειλικρίνεια και αλήθεια στους Θεσσαλούς.

Βούλησή μας είναι η προεκλογική περίοδος να είναι, ευπρεπής χρόνος περισυλλογής, ατομικής και συλλογικής ευθύνης και όχι μια περίοδος αναστατώσεων, τεχνητού διχασμού και στείρων αντιπαραθέσεων».

agor-ampel3

Στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας παρευρέθηκαν ακόμη ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι αντιπεριφερειάρχες Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου, Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, θεματικοί Χρήστος Καλομπάτσιος, Δορωθέα Κολυδρίνη και Γιώργος Τσίγκας, o περιφερειακός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλία μένουμε ΟΙΚΟλογικά κ. Δημήτρης Κουρέτας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Ζήσης Γρηγορίου, Κώστας Δεσπόπουλος, Μαρία Μαμάρα, Χρήστος Σιδερόπουλος, Θανάσης Παιδής, Γιώργος Κίτσιος, Γιώργος Καλτσογιάννης, Πέτρος Μπατζιάκας, Κώστας Χαλέβας, Πέτρος Σούρλας, Λεωνίδας Ρίνης, Χρήστος Γακόπουλος, Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέλη και Ορέστης Ψαχούλας, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολάτος, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αμπελακίων κ. Σ. Μιχαλάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ κ. Κώστας Σαμαράς, ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες, ενώ ο γυναικείος αγροτικός Γόννων προσέφερε τοπικά εδέσματα της περιοχής.

agor-ampel5 agor-ampel4

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή