"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Αγοραστός : Οι διαγωνισμοί για να αγοραστεί ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για τα νοσοκομεία τρέχουνε πάρα πολύ αργά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πάνε πιο σιγά από ότι θα έπρεπε οι διαγωνισμοί για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, όπως αποκάλυψε  μιλώντας σήμερα στη Λέσχη 97,6 ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός:

« Οι διαγωνισμοί για να αγοραστεί ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός για  τα νοσοκομεία τρέχουνε πάρα πολύ αργά, και είναι πολύ σημαντικό να πάνε λόγω της κατάστασης πιο γρήγορα, να σωθούνε ζωές και να προστατεύσουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι στα χέρια των νοσοκομείων τώρα, τα οποία έχουνε και διοικήσεις, και διοικητικά συμβούλια κλπ.

Υπάρχει  γραφειοκρατία, αυτό είναι που συμβαίνει. Εμένα με κατηγορούνε ότι δεν τα ‘τρώω’ αυτά τα χρήματα, με την έννοια ότι δεν τα έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμα για να αγοράσουμε τα μηχανήματα. Εμείς τα κρατάμε με αποταμιεύσεις τα χρήματα για να βοηθήσουμε το σύστημα υγείας και όλα καθυστερούνε λόγω γραφειοκρατίας και του τρόπου λειτουργίας των διοικητικών συμβουλίων των νοσοκομείων.

Στις μάσκες υπήρξαν και αστοχίες, προφανώς. Κι εγώ ήμουνα πρόεδρος της ΕΝΠΕ, αλλά δεν έγινε κανένα λάθος. Δεν κλήθηκα να διαχειριστώ τέτοια κατάσταση και να πάω σε τέτοιο λάθος, εγώ πέτυχα το πώς θα βρει η χώρα λεφτά στην Ευρώπη και άλλαξα την χρηματοδοτική αρχιτεκτονική. Όλοι κάνουν προμήθεια μασκών, η Περιφέρεια, τα νοσοκομεία, οι μεγάλες βιομηχανίες, είναι μια εύκολη διαδικασία. Γίνονται όμως λάθη και στα εύκολα, δεν γνωρίζω τι συνέβη αλλά διορθώνεται απ’ ότι φαίνεται.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης