Αγοραστός προς Γκιουλέκα: Πότε θα πιστοποιηθουν οι απόφοιτοι των ΙΕΚ Θεσσαλίας; Reviewed by Momizat on . Επιστολή προς τον υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σχετικά Επιστολή προς τον υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σχετικά Rating: 0

Αγοραστός προς Γκιουλέκα: Πότε θα πιστοποιηθουν οι απόφοιτοι των ΙΕΚ Θεσσαλίας;

Αγοραστός προς Γκιουλέκα: Πότε θα πιστοποιηθουν οι απόφοιτοι των ΙΕΚ Θεσσαλίας;

Επιστολή προς τον υφυπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γκιουλέκα απέστειλε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι των δημοσίων ΙΕΚ της Θεσσαλίας, καθώς παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην πιστοποίηση των σπουδών τους.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Αγοραστού έχει ως εξής: «Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται στην πιστοποίηση των σπουδών των αποφοίτων των δημόσιων ΙΕΚ της Θεσσαλίας.

Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες κρίσης και ανεργίας που βιώνουμε, η καθυστέρηση αυτή έχει ως αποτέλεσμα τη στέρηση της δυνατότητας απασχόλησης των νέων σύμφωνα με το αντικείμενο των σπουδών τους καθώς και συμμετοχής τους σε προγράμματα συγχρηματοδοτούμενης απασχόλησης.

Παράλληλα, υποτιμάται ο θεσμός των δημόσιων ΙΕΚ, τα οποία αποτελούν την εναλλακτική πρόταση της πολιτείας για όσους δεν επιλέξουν ή δεν καταφέρουν να εισαχθούν στα ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας σε πρόσφατη συνεδρίασή του εξέφρασε ομόφωνα την διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση αυτή, η οποία δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα σε εκατοντάδες νέους και τις οικογένειές τους.

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας και προκειμένου η εφαρμογή του νόμου να συμβαδίζει με τις απαιτήσεις των καιρών, σας παρακαλώ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας, να εξετάσετε το παραπάνω θέμα καθώς και τη δυνατότητα ορισμού το συντομότερο δυνατό ημερομηνίας εξετάσεων πιστοποίησης των δημοσίων ΙΕΚ της Θεσσαλίας.»

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή