Αγοραστός: Συνεχίζουμε τη συνεργασία με τον Παν. Θεσσαλίας Reviewed by Momizat on . Θέματα συνεργασίας, με επίκεντρο τα έργα που εκτελούνται από την περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορούν και το Πανεπιστήμιο, συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν, Θέματα συνεργασίας, με επίκεντρο τα έργα που εκτελούνται από την περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορούν και το Πανεπιστήμιο, συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν, Rating: 0

Αγοραστός: Συνεχίζουμε τη συνεργασία με τον Παν. Θεσσαλίας

Αγοραστός: Συνεχίζουμε τη συνεργασία με τον Παν. Θεσσαλίας

Θέματα συνεργασίας, με επίκεντρο τα έργα που εκτελούνται από την περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορούν και το Πανεπιστήμιο, συζήτησαν σήμερα σε συνάντηση που είχαν, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιάννης Μεσσήνης, και ο Περιφερειάρχης, Κώστας Αγοραστός, στο συγκρότημα Παπαστράτου στο Βόλο.
Ο περιφερειάρχης έκανε αναφορά σε 10 έργα που η Περιφέρεια ενέταξε στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 42,5 εκ. ευρώ, μερικά από τα οποία ξεκίνησαν ήδη και άλλα δημοπρατήθηκαν. Όπως ανέφερε, ήδη ολοκληρώθηκε το κτίριο Τσικρίκη, ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες στο κτίριο Ματσάγγου, που θα στεγάσει το Οικονομικό τμήμα και στο κτίριο των Μηχανολόγων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, κατασκευάζεται ένα κτίριο στην Καρδίτσα για τις ανάγκες της Κτηνιατρικής, άλλο ένα στα ΤΕΦΑΑ, ενώ πρόκειται να ξεκινήσει στη Λάρισα ένα ακόμη κτίριο για το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας. Παράλληλα, γίνονται και έργα εξοπλισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Αναφορικά με το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας, ο Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είχε την ευθύνη για την εκπόνηση του σχεδίου για την νέα προγραμματική περίοδο.
Η συνεργασία αυτή, ανέφερε, θα συνεχιστεί και στο επόμενο πλαίσιο στήριξης 2014-20. Αυτό που μας ενδιαφέρει από πλευράς κτιριολογικής υποδομής είναι η κατασκευή χώρων με τη μορφή Πανεπιστημιακής λέσχης στις τέσσερις μεγάλες πόλεις, ώστε οι φοιτητές να μπορούν να βρίσκουν χώρους για διαμονή και να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους αποδοτικά και εποικοδομητικά και να νιώθουν άνετα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Γιάννης Μεσσήνης, τόνισε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συνεργασία του Πανεπιστημίου με την Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Η συνεργασία αυτή είναι σε πολλά επίπεδα, ώστε να μπορέσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας να ανεβάσει το επίπεδο των σπουδών και να ρυθμίσει καλύτερα τη σχέση του με την κοινωνία, μια και οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου θα αποτελέσουν μέλη της κοινωνίας και θα μεταδώσουν τη νέα γνώση σε διάφορους τομείς .Η σχέση του Π.Θ. με την Περιφέρεια στηρίζεται στην κατασκευή έργων που ήδη έχουν δρομολογηθεί. Κάποια από αυτά έχουν ήδη ξεκινήσει, άλλα πρόκειται να ξεκινήσουν».
Καταλήγοντας ο Πρύτανης τόνισε ότι οι φοιτητικές εστίες είναι κάτι που του Πανεπιστήμιο οφείλει στους φοιτητές και τώρα είναι μια ευκαιρία αυτό το έργο να προχωρήσει.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αναπληρωτές Πρύτανη, Δημήτρης Κουρέτας, Θανάσης Κουστέλιος, Θανάσης Κούγκολος, η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο διευθυντής της Περιφέρειας Κώστας Μέγας, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας Σωκράτης Αναγνώστου, καθώς και άλλα στελέχη του Π.Θ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή