"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

28.8 C
Trikala

‘Αγρια επίθεση της Ένωσης Τρικαλινών Ξενοδόχων κατά Μπουτίνα για την Philoxenia

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη, η 37η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia.

Όπως και την περασμένη χρονιά, η Ένωση Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων δέχτηκε πρόταση να συμμετέχει και να μιλήσει με επαγγελματίες του χώρου, μέσω του προγράμματος των Hosted Buyers, με στόχο την προώθηση του προορισμού. Τα ραντεβού ήταν κλεισμένα από την περιφέρεια Θεσσαλίας και η ενημέρωση είχε έρθει από το γραφείο του κου Αντιπεριφερειάρχη Tουρισμού, κου. Γιάννη Μπουτίνα.

Στην έκθεση, την Ένωση εκπροσώπησαν οι κ.κ. Κουρούπας (Πρόεδρος), Παπαπούλιος (Αντιπρόεδρος), Αλεξίου (Ταμίας) και Πλακιάς (Μέλος).

Οι συναντήσεις -όσες πραγματοποιήθηκαν- απέδειξαν για άλλη μια φορά την απήχηση του προορισμού μας στα διεθνή τουριστικά γραφεία, τις προοπτικές ολόκληρου του νομού αλλά και τα κακώς κείμενα σε επίπεδα προώθησης, οργάνωσης και προτεραιοτήτων, που πρέπει να επανεξεταστούν και να επιλυθούν.  

Ταυτόχρονα όμως αναδυθήκαν θέματα και προβλήματα, τα οποία αφορούν όλα τα μέλη της Ένωσης, αλλά και όλους τους συντοπίτες μας. Θέματα που αγγίζουν τα όρια της ελευθερίας λόγου και άποψης.

Στην Ένωσή μας πιστεύουμε τα εξής:

  • Πρέπει -και έχουμε δικαίωμα- να γνωρίζουμε τον τρόπο με τον οποίο προωθείτε το τουριστικό προϊόν μας.
  • Πρέπει -και έχουμε δικαίωμα- να ελέγχουμε ως επαγγελματίες που ζούμε από τον τουρισμό, τις δράσεις και τις αποφάσεις όσων έχουν τη δικαιοδοσία να τις παίρνουν.
  • Πρέπει -και έχουμε δικαίωμα- ως πολίτες να έχουμε άποψη για το εάν μας αρέσει ή όχι, η όποια δράση λαμβάνει χώρα, πόσο δε μάλλον εάν τα επιχειρήματα που τη στηρίζουν είναι εμπεριστατωμένα και όχι αίολα.
  • Έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε με αποφάσεις των ιθυνόντων και να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας. Όχι μόνο ως ξενοδόχοι αλλά και ως απλοί πολίτες που βαλλόμεθα πανταχόθεν, από την όποια κρίση ενέργειας, πολέμου, πανδημίας και ούτω καθεξής…

Δεν είναι δυνατόν, όταν ο Πρόεδρος της Ένωσης μας, ως εκπρόσωπος όλων των Ξενοδόχων του νομού, ως επαγγελματίας και ως απλός πολίτης, εκφράζει το παράπονο ότι το πλέον αναγνωρίσιμο αξιοθέατο του νομού μας – τα Μετέωρα – απουσιάζουν από την κεντρική σκηνή προώθησης και έχουν «πνιγεί» στο περίπτερο της Philoxenia, να δέχεται επίθεση από τον εκπρόσωπο της περιφέρειας. Ανεξαρτήτως εάν συμφωνεί ή όχι με την άποψη αυτή.

Να του «απαγορεύεται» να προσδοκά την προώθηση του τόπου μας, με ΑΙΤΙΑ τις εκπεφρασμένες αντιθέσεις της Ένωσης με το Υπουργείο Τουρισμού.

Να εγκαλείται για τις απόψεις του, οι οποίες έρχονται σε διάσταση με τις όποιες κινήσεις του Υπουργείου Τουρισμού, από άτομα που δεν ανήκουν καν στο δυναμικό του υπουργείου.

Να απειλείται με «εξαφάνιση» από την επομένη… και διερωτώμεθα εξαφάνιση από που; Τα κοινά, την Ένωση, τον μάταιο τούτο κόσμο; Να νιώθουμε απειλή άραγε και οι υπόλοιποι, οι οποίοι εξουσιοδοτούμε τον Πρόεδρό μας να έχει και να εκφράζει τις απόψεις του, ως νόμιμος εκπρόσωπός μας;

Τάδε έφη και έπραξε, ο επίσης εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης μας, κος Γιάννης Μπουτίνας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

Με Εκτίμηση,

Το ΔΣ της Ένωσης Ξενοδοχείων Ν. Τρικάλων

Πρόεδρος: Ιωάννης Κουρούπας

Αντιπρόεδρος: Κωνσταντίνος Παπαπούλιος

Γενική Γραμματέας: Στυλιανή Γκιάστα

Ταμίας: Σωτήριος Αλεξίου

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Σπυρίδων Νικολογιάννης

Μέλος: Παύλος Πλακιάς

Μέλος: Μιχαήλ Ντόβας

ΥΓ.1: Προσπαθήσαμε ως Ένωση να επικοινωνήσουμε με τον κο. Περιφερειάρχη για να μας ενημερώσει εάν τέτοιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές από τον ίδιο, αλλά κατέστη αδύνατον. Μ’ όλα ταύτα, γραπτώς ενημερώθηκε για το συμβάν, και πολύ θα θέλαμε την άποψή του.

ΥΓ.2: Στην αντιπαράθεση μεταξύ του κου. Κουρούπα και κου Μπουτίνα ήταν παρόντες και τα άλλα δύο εκ των τριών μελών του ΔΣ και επιβεβαίωσαν το γεγονός.

ΥΓ.3: Προφανώς και θεωρούμε την έκρηξη του κου. Μπουτίνα ως μια κίνηση «βασιλικότερη του βασιλέως» και σε καμία περίπτωση εξουσιοδοτημένη από το Υπουργείο που με τόση θέρμη υπερασπίστηκε, έστω και ζημιώνοντας τον τόπο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης