Αγροτικές κινητοποιήσεις παντού Reviewed by Momizat on . Με... άλογα απέκλεισαν την Γ' ΔΟΥ της Αχαΐας αγρότες της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που τους οδηγούν στη φτώχεια όπως ανέφεραν, ζητώντας - μεταξύ άλλ Με... άλογα απέκλεισαν την Γ' ΔΟΥ της Αχαΐας αγρότες της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που τους οδηγούν στη φτώχεια όπως ανέφεραν, ζητώντας - μεταξύ άλλ Rating: 0

Αγροτικές κινητοποιήσεις παντού

Αγροτικές κινητοποιήσεις παντού

Με… άλογα απέκλεισαν την Γ’ ΔΟΥ της Αχαΐας αγρότες της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που τους οδηγούν στη φτώχεια όπως ανέφεραν, ζητώντας – μεταξύ άλλων – να αποσυρθεί το μέτρο που φορολογεί τα εισοδήματά τους με 13% από το πρώτο ευρώ, ενώ ανάλογα “μπλόκα” έγιναν και σε άλλες Εφορίες, όπως στο Ναύπλιο και στη Λάρισα.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αχαΐας τονίζει πως στόχος της κινητοποίησης είναι πάρει το μήνυμα της αντίδρασης η κυβέρνηση.
“Διεκδικούμε να αποσυρθεί η αισχρή νομοθετική διάταξη που επιτρέπει την άρση του ασύλου των σπιτιών μας για φορολογικό έλεγχο και λέμε όχι στη φορολόγηση με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ του εισοδήματος μας” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Στη Λάρισα

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α΄ΔΟΥ πραγματοποίησαν οι αγρότες της Λάρισας, στο πλαίσιο εξέλιξης των κινητοποιήσεων στις οποίες έχουν εισέλθει από τις αρχές της εβδομάδας. Τα αιτήματα των αγροτών, που κατατέθηκαν σήμερα και στη ΔΟΥ, είναι η μη τήρηση βιβλίων απ τους μικρομεσαίους αγρότες, αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ συν 5000 ευρώ για κάθε παιδί, αλλά και η επιστροφή ΦΠΑ που εκκρεμεί από το 2012.
Στο μεταξύ, εξακολουθούν να συγκεντρώνονται τρακτέρ σε διαφορετικά σημεία του νομού και, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης για την περαιτέρω εντατικοποίησή τους με ανοιχτό το ενδεχόμενο των μπλόκων.

Εξάλλου, το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της AGROTICA, στη Θεσσαλονίκη.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή