"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Αδήλωτες υπερωρίες εργαζομένων σε τράπεζα στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας διαπίστωσε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας στην Τράπεζα Πειραιώς και στα Τρίκαλα. Ελέγχους διενήργησε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) σε καταστήματα της Τράπεζας σε Τρίκαλα, Σέρρες, Οινόφυτα και Θεσσαλονίκη. Στην Θεσσαλονίκη επέβαλε τριήμερο κλείσιμο του υποκαταστήματος. 

Αναλυτικά, εφαρμόζοντας τις διατάξεις του πρόσφατου νόμου (4488/17) του Υπουργείου Εργασίας, ο οποίος ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, για την προστασία των εργαζομένων από την αδήλωτη, την υποδηλωμένη και την απλήρωτη εργασία, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) επέβαλλε το κλείσιμο υποκαταστήματος της “Τράπεζας Πειραιώς”, στην οδό Β.Όλγας 201 στη Θεσσαλονίκη, για διάστημα τριών ημερών.

Αντίστοιχους ελέγχους έκανε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και σε υποκατάστημα της Τράπεζας στα Τρίκαλα, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώθηκαν επίσης παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, κυρίως σε ό,τι αφορά αδήλωτες υπερωρίες. Να σημειωθεί ότι έλεγχοι έγιναν επίσης σε καταστήματα της Τράπεζας σε Σέρρες, Νάξο, Οινόφυτα και Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 33 του Ν.4488/17 ορίζει ότι το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας δύναται να επιβάλλει την προσωρινή διακοπή λειτουργίας μίας επιχείρησης έως τρεις ημέρες, εφόσον επιβληθούν σε βάρος του εργοδότη τρεις πράξεις επιβολής προστίμου για σοβαρές παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε διάστημα δύο ετών.

Να σημειωθεί επίσης ότι πριν καιρό είχαν σημειωθεί αντιδράσεις κατοίκων της Πύλης για την απόφαση της ίδιας τράπεζας να κλείσει το υποκατάστημά της στην Πύλη, επικαλούμενη λόγους οικονομίας.

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης