"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, Φοιτητές,ΑΔΕΔΥ : Όλοι στους δρόμους την Πέμπτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Άμεση ήταν η αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, φοιτητικών συλλόγων, ενώσεων γονέων, μαθητικών συλλογικοτήτων, μετά τη «φωτογραφική» απαγόρευση των συγκεντρώσεων   ενόψει των πανεκπαιδευτικών συλλαλητηρίων ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ και την Πανεπιστημιακή Αστυνομία.

Όλοι στηρίζουν την κινητοποίηση εκπαιδευτικών και φοιτητών στα Προπύλαια, αύριο, στις 13:00.

Με προφανή σκοπό να τρομοκρατήσει και να χτυπήσει την εκπαιδευτική κινητοποίηση της ερχόμενης Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου, αλλά και για να ενισχύσει την εμπέδωση της πρακτικής των κρατικών απαγορεύσεων και εν γένει του δόγματος «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», η ελληνική αστυνομία εξέδωσε μία ακόμη -κατά παραγγελία της κυβέρνησης- απαγόρευση συναθροίσεων.

Η κυβέρνηση της Δεξιάς χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την εξάπλωση της πανδημίας, χτίζει ξανά ένα σιδηρόφρακτο καθεστώς αστυνομοκρατίας, όμοιο με αυτό του Πολυτεχνείου και της επετείου του Γρηγορόπουλου με μοναδικό στόχο να βάλει για μια ακόμα φορά στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα, να τρομοκρατήσει το λαό και το φοιτητικό κίνημα που βρίσκεται σε αγωνιστικό αναβρασμό μπροστά στα νέα αντιδραστικά μέτρα.

Καθώς οι αντιεκπαιδευτικοί σχεδιασμοί της ΝΔ (αστυνομία στα πανεπιστήμια, διαγραφές φοιτητών, καταργήσεις-συγχωνεύσεις ΑΕΙ, πριμοδότηση ιδιωτικών κολεγίων, κλπ.) γνωρίζουν την σχεδόν καθολική αποδοκιμασία του εκπαιδευτικού κόσμου, και τις δύο Πέμπτες που έχουν προηγηθεί της 28ης Ιανουαρίου έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, και σε άλλες πόλεις, μαζικές κινητοποιήσεις οι οποίες βάζουν φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης, και παρά την αστυνομία, τα ΜΑΤ, τις αύρες, τα πρόστιμα, τη συκοφάντηση του εκπαιδευτικού κινήματος και την τρομοκρατία που επιστράτευσε και εξαπέλυσε, τώρα κηρύσσεται έπειτα από κυβερνητική παραγγελία και η «απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων από τις 26 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου», με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας. Η απόφαση αποτελεί νέα απόπειρα χτυπήματος στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες του λαού και της νεολαίας. Αποτελεί ωστόσο και δείκτη του πανικού της κυβέρνησης, που τρέχει για να προλάβει τις αναπτυσσόμενες αντιστάσεις και τη μαζικοποίηση των κινητοποιήσεων κόντρα στην αντι-εκπαιδευτική, αντι-υγειονομική, συνολικά αντικοινωνική πολιτική της.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Στον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης απαντάμε με συμμετοχή στα συλλαλητήρια για την Παιδεία και την Υγεία την Πέμπτη 28/1 στις 1 μμ στα Προπύλαια.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, δια μέσου του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, συνεχίζει τον αντιδημοκρατικό της κατήφορο και επιβάλλει, γι’ άλλη μια φορά, απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

Προφανώς η χρονική στιγμή της απαράδεκτης και αυταρχικής απόφασης δεν είναι τυχαία, καθώς την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, έχει προγραμματιστεί το δεύτερο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο σε όλη τη χώρα σχετικά με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ και τις κινητοποιήσεις των λειτουργών της Υγείας (Γιατροί, νοσηλευτές κλπ) στις πύλες των νοσοκομείων.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη με πρόσχημα την πανδημία οχυρώνεται πίσω από την καταστολή και τον αυταρχισμό, επιδιώκοντας ένα γενικό σιωπητήριο στην ελληνική κοινωνία. Τη στιγμή, μάλιστα, που σαρώνει εργασιακά δικαιώματα, δεν θωρακίζει τη δημόσια υγεία, κατακρεουργεί την κοινωνική ασφάλιση και προωθεί ένα νομοσχέδιο στην Παιδεία που βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων, «σπρώχνει» τους νέους στα ιδιωτικά κολέγια και διαμορφώνει ένα καθεστώς αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Μπροστά σ’ αυτόν τον αντισυνταγματικό δρόμο περιστολής δημοκρατικών δικαιωμάτων από την κυβέρνηση, η νέα γενιά, η φοιτητική νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα Συνδικάτα θα σταθούμε εμπόδιο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., λαμβάνοντας υπόψη και τις αντίστοιχες αποφάσεις της ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΔΠΤΕ, θα στηρίξει τα συλλαλητήρια της Πέμπτης, 28 Ιανουαρίου 2021, που υπερασπίζονται τη Δημόσια Παιδεία και Υγεία και καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη να δώσουν το «παρών» σε αυτά, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2021, ώρα 13:00 στα Προπύλαια.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας δηλώνει ότι η φωτογραφική διάταξη για απαγόρευση των συναθροίσεων δεν θα σταματήσει τη μαζική συμμετοχή φοιτητών, μαθητών, εκπαιδευτικών, γονιών στα συλλαλητήρια ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Ενός νομοσχεδίου που ενισχύει τους ταξικούς φραγμούς στην εισαγωγή των παιδιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση περιορίζοντας τις επιλογές τους στις σχολές προτίμησης ώστε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο που θα παράγει την ποιότητα και την ποσότητα πτυχιούχων πολλών κατηγοριών και ταχυτήτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, με τις αλλαγές στο χρόνο φοίτησης και ολοκλήρωσης των σπουδών που σχεδιάζει, καταδικάζει πολλούς φοιτητές που αναγκάζονται να εργαστούν, για να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες της ζωής τους, να μην μπορούν να πάρουν τελικά το πτυχίο τους. Κλείνει την πόρτα των Πανεπιστημίων στους μαθητές και ανοίγει την πόρτα στην Αστυνομία και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Αντί να ανοίξει τα πανεπιστήμια που είναι κλειστά εδώ και ένα χρόνο παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας φοιτητών και εκπαιδευτικών, η κυβέρνηση δίνει 30 εκατομμύρια € για να επιβάλει την αστυνομία μέσα στα πανεπιστήμια.

Δε φτάνουν όλα αυτά αλλά απειλεί εκ νέου τους μαθητές με πρόστιμα αν δεν τηρούνται τα «μέτρα» προστασίας στα σχολεία, την ίδια στιγμή που στοιβάζει 25 κι 27 παιδιά σε μια τάξη με ανοιχτά παράθυρα μέσα στο καταχείμωνο και χωρίς μαζικά τέστ στους ίδιους και τους εκπαιδευτικούς τους.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων, να ανοίξουν άμεσα τα πανεπιστήμια, να μην ψηφιστεί το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, να μην ψηφιστεί η παρουσία της αστυνομίας και η ενίσχυση της καταστολής στα πανεπιστήμια. Καλούμε τα σωματεία της Αθήνας να στηρίξουν τους φοιτητικούς αγώνες, τα νέα συλλαλητήρια που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι στις 28 Γενάρη.

ΟΛΜΕ

Συγκέντρωση την Πέμπτη 28/1 στις 1μμ για τις αλλαγές στον τρόπο πρόσβασης στην Γ/θμια –Διευκολυντική 3ωρη στάση από 11.00 έως 14.00

Η κυβέρνηση, εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, χωρίς κανένα διάλογο με τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το ΥΠΑΙΘ επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά την αυθαιρεσία στην λήψη αποφάσεων, την αναλγησία και την απόστασή του από την εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Στο ν/σ με τον παραπλανητικό τίτλο: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ, βάζει ακόμα περισσότερα εμπόδια για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών να σπουδάζουν. Ταυτόχρονα, στο Πανεπιστήμιο διαμορφώνεται καθεστώς καταστολής και αστυνομοκρατίας.

Η ΔΟΕ

Aπόφαση για Συμμετοχή στο Συλλαλητήριο της Πέμπτης 28/1/2021, στα Προπύλαια

Φοιτητική Πορεία: Όχι στη νέα χουντική απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων! Όλοι στο δρόμο του αγώνα!

Η φοιτητική συγκέντρωση στις 14/1 και πολύ περισσότερο το συλλαλητήριο της προηγούμενης εβδομάδας ήταν οι πιο μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών. Είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσει το κλίμα της τρομοκρατίας και οι κυβερνητικές και αστυνομικές απαγορεύσεις και αποτέλεσαν εφαλτήριο για την σταδιακή αναζωογόνηση των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητικών συλλόγων. Από αυτή την άποψη, έχουν διαμορφωθεί οι όροι ώστε οι επικείμενες συγκεντρώσεις να είναι ακόμα μαζικότερες. Το γεγονός αυτό τρέχει να προλάβει η κυβέρνηση, η οποία ξέρει πολύ καλά ότι η μαζική κάθοδος των φοιτητών και του εκπαιδευτικού κινήματος στο δρόμο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά εμπόδια στην προώθηση της αντιεκπαιδευτικής της πολιτικής. Έτσι, κυβέρνηση και αστυνομία, στα πρότυπα των χουντικών απαγορεύσεων στο Πολυτεχνείο και την 6η Δεκέμβρη, τρομοκρατούν και απειλούν με πρόστιμα και συλλήψεις όσους συμμετέχουν στην κινητοποίηση της Πέμπτης. Στο πλαίσιο αυτό της τρομοκρατίας και της καταστολής εντάσσεται και η σημερινή εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στις εστίες του πανεπιστημίου για 2η φορά μέσα σε ένα μήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης