"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Αθήνα: Ένταση και τραυματισμοί στη διαμαρτυρία των εργαζομένων σε τουρισμό και επισιτισμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου, όπου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζόμενων στους κλάδους του επισιτισμού και του τουρισμού.

Ειδικότερα, ομάδα εργαζομένων επιχείρησε να εισέλθει στο υπουργείο Εργασίας και απωθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν επιφορτισμένες με την προστασία του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκε ρίψη δακρυγόνων και χημικών, ενώ το ΠΑΜΕ καταγγέλλει ότι τα ΜΑΤ έκαναν χρήση των γκλομπ τους και δημοσίευσε στα social media φωτογραφία τραυματισμένου στο κεφάλι εργαζόμενου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο σημείο πραγματοποιήθηκε προσαγωγή δύο εργαζομένων οι οποίοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, λίγο μετά την 1 το μεσημέρι οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να παραβιάσουν το ρολό της εισόδου του Υπουργείου, με τους αστυνομικούς να προβαίνουν σε χρήση χημικών προκειμένου να τους σταματήσουν.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό πραγματοποιούσαν στάση εργασίας έως τις 4 το απόγευμα διεκδικώντας Συλλογικές Συμβάσεις με υποχρεωτική εφαρμογή και επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους του κλάδου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Καταγγελία από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο υπουργός εργασίας Κ. Χατζηδάκης απαντούν με ξύλο και συλλήψεις στους εργαζόμενους του κλάδου μας γιατί διεκδικούν την υποχρεωτική εφαρμογή της κλαδικής σύμβασης εργασίας , την πληρωμή των κλεμμένων επιδομάτων προϋπηρεσίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η σημερινή εγκληματική επίθεση της αστυνομίας κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση και στάση εργασίας που είχε προκηρύξει το συνδικάτο, είχε σαν αποτέλεσμα τους τραυματισμούς 2 συναδέλφων οι οποίοι προκλήθηκαν από τα δολοφονικά χτυπήματα των γκλοπ των αστυνομικών ενώ ένας εκ των δύο μάλιστα μεταφέρεται αυτή την στιγμή με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει βάλει στόχο να διαλύσει με την βία τα σωματεία και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται ενώ επιδιώκει με αναίτιες συλλήψεις και εκφοβισμούς να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα σχέδια Κυβέρνησης, Ξενοδόχων και μεγάλων αλυσίδων εστίασης που θέλουν να μετατρέψουν τους εργαζομένους σε δούλους για να διευρύνουν τα κέρδη τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης