Αθηνά Διβάνη: η τρίτη γενιά του Τρικαλινού τυροκομείου Reviewed by Momizat on .       Μια από τις πλέον δυναμικές τυροκομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία και την επικράτεια, που διακρίνεται για την παραγωγή κασερι (Π.Ο.Π.) και       Μια από τις πλέον δυναμικές τυροκομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία και την επικράτεια, που διακρίνεται για την παραγωγή κασερι (Π.Ο.Π.) και Rating: 0

Αθηνά Διβάνη: η τρίτη γενιά του Τρικαλινού τυροκομείου

Αθηνά Διβάνη: η τρίτη γενιά του Τρικαλινού τυροκομείου

 

 

 

Μια από τις πλέον δυναμικές τυροκομικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία και την επικράτεια, που διακρίνεται για την παραγωγή κασερι (Π.Ο.Π.) και ημίσκληρου τυριού καθώς και λιωμένου βουτύρου από αιγοπρόβειο γάλα είναι το τυροκομείο «Διβάνη» στα Τρίκαλα. Σήμερα τα ηνία της εταιρίας έχει αναλάβει η τρίτη γενιά της οικογένειας, με την Αθηνά Διβάνη να κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διοικητικό σχήμα.

tiri-divani

Η Αθηνά Διβάνη έχει κληρονομήσει την παράδοση της παρασκευής τυριού από το 1926 που πρωτοξεκίνησε την επιχείρηση ο παππούς της. Σήμερα, εκτός από το κασέρι που τους έκανε γνωστούς, παράγουν πολλά νέα προϊόντα στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης, στον Παραπόταμο Τρικάλων, ενώ τα προιόντα τους βρίσκονται σε όλα τα σούπερ μάρκετ της χώρας, ενώ εξάγουν στην Αυστραλία, τη Γαλλία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Παράγει επίσης και φέτα που προορίζεται αποκλειστικά για τις εξωτερικές αγορές.

Η Αθηνά έχει τελειώσει τη σχολη Γεωπονιας με κατευθυνση Γεωργικών Βιομηχανιών και τεχν. Τροφίμων Α.Π.Θ. και έκανε μεταπτυχιακό (MSc) στο Reading “Food Science” με ειδικότητα στη γαλακτοκομία, οπότε ο προσανατολισμός της προς την τυροκομία προϋπήρχε. Όπως λέει και η ίδια έχει μεγάλο ενδιαφέρον να είσαι γυναίκα και να διοικείς μια τέτοια επιχείρηση. Αγαπά τον τόπο της και φροντίζει να μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην επιχείρηση και την οικογένεια της. Της αρέσει να κρατά στενούς τους οικογενειακούς δεσμούς και η ζωή στην ύπαιθρο, που της προσφέρει  μια ποιοτική ζωή και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

tyria-rafia_0

Είναι παθιασμένη με την επιχείρηση κι ενώ της ζητάμε να μας μιλήσει για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια γυναίκα σ΄ένα άκρως ανταγωνιστικό-επιχειρηματικό περιβάλλον, η ίδια προτιμά να μιλήσει για τα νόστιμα προιόντα του τυροκομείου και την ζήτηση που έχουν αυτά στην αγορά.

Η Αθηνά Διβάνη παθιασμένη με την οικογενειακή επιχείρηση της, το τυροκομείο «Διβάνη» στα Τρίκαλα, μιλά με περηφάνια για τα νόστιμα προιόντα που παράγουν και ιδίως για το κασερι (Π.Ο.Π.) το ημίσκληρο  τυρί και το λιωμένο βούτυρο από αιγοπρόβειο γάλα.

froyrio

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή