"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Αθώος κυρία πρόεδρε…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γκόμενος ή φίλος;

Στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων η αίθουσα είναι γεμάτη. Στο εδώλιο βρίσκεται ένας Λαρισαίος που δείχνει αγανακτισμένος καθώς ανοίγει τα χέρια του μπροστά στην πρόεδρο με την ελπίδα να τον καταλάβει κάποιος

«Έφυγε με τον γκόμενο κυρία πρόεδρε» λέει φωναχτά και κερδίζει ακόμα και την γαλαρία του ακροατηρίου.Krebati

«Κύριε κατηγορούμενε, προσέξτε τις εκφράσεις σας. Μη λέτε γκόμενο πείτε φίλο».

«Έφυγε με το φίλο κυρία πρόεδρε αλλά γκόμενο τον είχε» επιμένει και συνεχίζει «όλα αυτά για τα οποία με κατηγορεί είναι ψέματα». Βρίσκεται κατηγορούμενος για ενδοοικογενειακή απειλή και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υποστηρίξει την αθωότητά του. «Η γυναίκα μου έφυγε για την Βουλγαρία, ενώ δεν είχαμε πάρει διαζύγιο, μετά πήγε στην Αθήνα και μετά γύρισε στη Λάρισα, με τον γκόμενό της, συγνώμη φίλο της και ήρθε στο σπίτι για 25 ημέρες».

«Μόνη της δηλαδή ξαναγύρισε;» ρωτάει διευκρινιστικά η πρόεδρος

«Όχι κ. Πρόεδρε, με τον φίλο της γύρισε»

«Και που έμεναν;»

«Στο σπίτι ήρθανε»

«Και σεις που πήγατε;»

«Πουθενά. Σπίτι και γω»

«Μένατε όλοι μαζί»

«Ναι κυρία πρόεδρε. Για 25 ολόκληρες ημέρες. Εγώ αυτήν και ο φίλος. Όλοι μαζί και να φανταστείτε δεν έκανα το παραμικρό επεισόδιο»

«Μπράβο σας»

Αθώος, ακούστηκε από την έδρα και μάλιστα με την μεγάλη ανακούφιση από το ακροατήριο. «Μωρέ τι, τους έκανε. Γυναίκα αράχνη» ακούστηκε φωναχτά ένα σχόλιο… Δεν είχε και άδικο.

Μοίρα

Όταν δεν έχεις λεφτά και αδυνατείς να πληρώσεις την ποινή που σου επιβλήθηκε, πηγαίνεις στο δικαστήριο και ζητάς να μετατραπεί η ποινή σου σε κοινωφελή εργασία. Ε, αυτό πήγε και ζήτησε ένας Ρομά, όχι για τον ίδιο αλλά για τη γυναίκα του.

«Και που είναι η γυναίκα σας κύριε;»

«Στο Αγρίνιο κυρία είχε δουλειές…»

«Ποιες δουλειές είναι πιο σημαντικές από το δικαστήριο;»

Δεν πήρε όμως καθαρή απάντηση η πρόεδρος. Τα μασούσε από δω, τα μασούσε από κει. Κάτι πήγαινε να πει που δεν το έλεγε. Η ώρα περνούσε

«Και τώρα τι ζητάτε;»

«Να αλλάξουμε την ποινή κα. πρόεδρε. Δεν έχουμε λεφτά. Να πάει στο Δήμο να δουλέψει»Roma

«Άντε και πήγε» λέει υποθετικά η πρόεδρος «Τι δουλειές ξέρει να κάνει;» ρωτάει εύλογα

«Λέει τη μοίρα κυρία πρόεδρε» και η αίθουσα δεν σταματάει να γελάει. Η έδρα δεν μπορούσε να σταματήσει, αλλά ο σύζυγος δεν έχασε το κουράγιο του και πήρε αμέσως το λόγο

«Μη γελάτε κυρία πρόεδρε. Είναι καλή. Ξέρετε πόσο πέφτει μέσα;»

Δεν ξέρουμε τι έκανε με τους άλλους πάντως τη δική της, τη μοίρα την… μάντεψε η πρόεδρος του δικαστηρίου της Λάρισας.  Τώρα προσφέρει κοινωφελή εργασία στο Δήμο. Αν έχει ειδική αίθουσα στην οποία λέει τη μοίρα; Μπα όχι μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο δεν το έχει προβλέψει η δημοτική αρχή… Στο μέλλον δεν γνωρίζουμε αν συσταθεί ανάλογη  υπηρεσία. Ίσως η καταδικασθείσα να το ξέρει. Δουλεία της είναι.

Athoos3

ELEFTERIA.GR

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης