Αθώωση Ζιώγκου για τη ΔΕΥΑ Οιχαλίας Reviewed by Momizat on . Αθώος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας κ. Θανάσης Ζιωγκός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που σχετιζόταν με την οικονομική και διοικητική διαχείριση της Δημοτικ Αθώος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας κ. Θανάσης Ζιωγκός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που σχετιζόταν με την οικονομική και διοικητική διαχείριση της Δημοτικ Rating: 0

Αθώωση Ζιώγκου για τη ΔΕΥΑ Οιχαλίας

Αθώωση Ζιώγκου για τη ΔΕΥΑ Οιχαλίας

Αθώος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Οιχαλίας κ. Θανάσης Ζιωγκός κατά την εκδίκαση της υπόθεσης που σχετιζόταν με την οικονομική και διοικητική διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Οιχαλίας.

Μετά την ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων, αφού έλαβε υπόψη το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, ομόφωνα κήρυξε αθώο τον πρώην δήμαρχο Οιχαλίας κ. Θανάση Ζιώγκο, τόσο για την διοικητική, όσο και οικονομική διαχείριση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Οιχαλίας. Οι Ελεγκτές έπειτα από ανώνυμη καταγγελία, διενήργησαν εξονυχιστικό έλεγχο στα βιβλία και εντάλματα της εταιρίας και δεν εντόπισαν κακοδιαχείριση και ελλείμματα, απεναντίας συνάντησαν ορθολογική και νόμιμη χρήση καθώς και ταμειακό πλεόνασμα. Συγκεκριμένα διαπίστωσαν μηδενικό χρέος της εταιρίας σε προμηθευτές ή εργαζόμενους. Ομοίως καμία οφειλή σε ΔΟΥ και ΙΚΑ καθώς και σε κανένα τοκοχρεολύσιο σε τράπεζα ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στο πρακτικό παράδοσης – παραλαβής αναφέρεται ότι παραδόθηκαν μετρητά 2.757 ευρώ καθώς και απαιτήσεις της εταιρίας από καταναλωτές 118.704 ευρώ. Σχολιάζοντας την απόφαση ο κ. Θανάσης Ζιώγκος σημείωσε: Οι ελάχιστοι συκοφάντες έλαβαν αποστομωτική απάντηση από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Διερωτώμαι γνωρίζουν άλλες Δημοτικές Επιχειρήσεις, χωρίς κανένα χρέος και χρηματικά διαθέσιμα και μάλιστα να έχουν λαμβάνειν 118.704 από τους καταναλωτές; Η αλήθεια έλαμψε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζιώγκος.

 

Θανάσης Τσαγγαράς

Εφ. Έρευνα

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή