Αιώνιος Τσιτσάνης μάγεψε ξανά τους τρικαλινούς Reviewed by Momizat on . Η διαχρονικής αξίας δημιουργική σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη «ξεδιπλώθηκε» ξανά χθες το βράδυ στη συναυλία – αφιέρωμα που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνας Βασί Η διαχρονικής αξίας δημιουργική σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη «ξεδιπλώθηκε» ξανά χθες το βράδυ στη συναυλία – αφιέρωμα που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνας Βασί Rating: 0

Αιώνιος Τσιτσάνης μάγεψε ξανά τους τρικαλινούς

Αιώνιος Τσιτσάνης μάγεψε ξανά τους τρικαλινούς

Η διαχρονικής αξίας δημιουργική σύνθεση του Βασίλη Τσιτσάνη «ξεδιπλώθηκε» ξανά χθες το βράδυ στη συναυλία – αφιέρωμα που διοργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνας Βασίλης Τσιτσάνης του Δήμου Τρικκαίων, στο Πνευματικό Κέντρο.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας η Βούλα Σαββίδη, 39 χρόνια μετά την ηχογράφηση, ερμηνεύει τα “Πέριξ” στην αυθεντική ενορχήστρωση του συνθέτη. Πρόκειται για ενορχηστρώσεις – διασκευές του Μάνου Χατζιδάκι πάνω σε παλιά ρεμπέτικα, με έναν πολύ ιδιαίτερο και κεφάτο τρόπο. Το έργο αυτό  δεν παρουσιάστηκε ποτέ ζωντανά, παρά μόνο αποσπάσματα στις παραστάσεις στο “Πολύτροπον” το 1974 και για πρώτη φορά παρουσιάστηκε έργο στο σύνολο του στην πόλη των Τρικάλων. Εισαγωγική παρέμβαση έκανε ο καθηγητής του πανεπιστημίου της Σορβόννης, εικαστικός και ποιητής Δημοσθένη Δαβέτα, με θέμα την ποιητική διάσταση του στιχουργικού έργου του Τσιτσάνη.

Στο δεύτερο μέρος παρουσιάστηκε ένα απάνθισμα από τα σπουδαιότερα και αναλλοίωτα στο χρόνο τραγούδια του Τσιτσάνη με τη συνοδεία της ορχήστρας «Βασίλης Τσιτσάνης» από τα Τρίκαλα την πόλη που είναι γεμάτη από τη μορφή και τη δημιουργία του και ερμηνευτές τον γνωστό τραγουδιστή Δημήτρη Κοντογιάννη, την Ασπα Τσίνα και τη Μαρία Πουλιανίτη.

tsits tsits1 tsits2 tsits3 tsits4 tsits5 tsits7

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας