"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

38.1 C
Trikala

Ακρίβεια: Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, ενώ καλπάζει προς τα 2 ευρώ η αμόλυβδη – Συνέχεια ανατιμήσεων στα καύσιμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 Πρωταθλήτρια είναι ξανά η χώρα μας σήμερα, με το ακριβότερο ρεύμα μεταξύ των ευρωπαϊκών χονδρεμπορικών αγορών κι ενώ γενικότερα οι τιμές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου διατηρούνται σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα το τελευταίο τρίμηνο έναντι του προηγούμενου διαστήματος

Συγκεκριμένα, για σήμερα, η Ελλάδα, με χονδρεμπορική τιμή (εκκαθάρισης αγοράς επόμενης ημέρας-DAM) στα 123,57 ευρώ/μεγαβατώρα, εκτός του ότι καταγράφει μια αύξηση της τάξης του 14,7% σε σχέση με την αντίστοιχη χθεσινή τιμή, βρίσκεται στην πρώτη θέση, με το υψηλότερο κόστος στην Ευρώπη.

Ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Ιταλία με 111,66 ευρώ/μεγαβατώρα, ενώ όλες οι υπόλοιπες αγορές κινούνται σε επίπεδα αισθητά κάτω των 100 ευρώ/μεγαβατώρα (στην τρίτη θέση βρίσκονται οι Βουλγαρία και Ρουμανία με 95,32 ευρώ/μεγαβατώρα). Νέες αυξήσεις στα καύσιμα Παράλληλα, αυξάνονται σταθερά οι τιμές των υγρών καυσίμων, με την αμόλυβδη να συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική της πορεία και να βρίσκεται πλέον σε 1,954 ευρώ/λίτρο (μέση πανελλαδική τιμή 1.????, ακριβότερη κατά πάνω από 9 λεπτά σε σχέση με τις αρχές Ιουλίου. Το φράγμα των 2 ευρώ πάντως έχουν σπάσει οι τιμές της αμόλυβδης σε τουλάχιστον 11 νομούς της χώρας, με «πρωταθλητές» τα νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου (με μέσες τιμές 2,192 και 2,105 ευρώ/λίτρο αντίστοιχα).

Σημαντική άνοδος καταγράφεται και στη μέση τιμή του πετρελαίου κίνησης (diesel), που ανέρχεται σε 1,668 ευρώ λίτρο, αυξημένη κατά σχεδόν 9 λεπτά/λίτρο μέσα σε έναν μήνα, «γονατίζοντας» επαγγελματίες, αγρότες και μικρομεσαίους. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αγοράς, η άνοδος συνεχίζεται, καθώς για σήμερα στις χονδρικές τιμές αναμένεται μικρή αύξηση στην αμόλυβδη και πολύ σημαντική αύξηση στο diesel.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης