Ακρίδες απειλούν καλλιέργειες σε Παλαιόπυργο και Χρυσαυγή Reviewed by Momizat on . Χθες 5-5-14 Γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής επισκέφθηκαν διάφορες τοποθεσίες του Δήμου Τρικκαίων και διαπίστωσαν ότι στις τοποθεσίες Χθες 5-5-14 Γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής επισκέφθηκαν διάφορες τοποθεσίες του Δήμου Τρικκαίων και διαπίστωσαν ότι στις τοποθεσίες Rating: 0

Ακρίδες απειλούν καλλιέργειες σε Παλαιόπυργο και Χρυσαυγή

Ακρίδες απειλούν καλλιέργειες σε Παλαιόπυργο και Χρυσαυγή

Χθες 5-5-14 Γεωπόνοι της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής επισκέφθηκαν διάφορες τοποθεσίες του Δήμου Τρικκαίων και διαπίστωσαν ότι στις τοποθεσίες “Κοκκόνα” της Τ.Κ. Παλαιόπυργου και “Πεδίο Βολής” της Τ.Κ. Χρυσαυγής έχουν εμφανιστεί μεγάλοι πληθυσμοί ακρίδων οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα απειλήσουν τις παρακείμενες καλλιέργειες.

Για την προστασία λοιπόν των καλλιεργειών και του περιβάλλοντος, το αρμόδιο τμήμα Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ίδιας Δ/νσης, ζητά από τους Δήμο Τρικκαίων, να μεριμνήσει άμεσα για την προμήθεια εντομοκτόνου φαρμάκου από την εν λόγω υπηρεσία, αλλά και για τον ψεκασμό. Οι γεωπόνοι των Δήμων σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, να μεριμνήσουν για τον εντοπισμό τυχόν ακριδοκηλίδων στις περιοχές τους και να είναι σε συνεχή επαφή με τους γεωπόνους της Δ/νσης για την άμεση καταπολέμηση των ακρίδων πριν δημιουργηθούν προβλήματα στις καλλιέργειες, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.

 

Αφήστε το σχόλιο σας