Ακυρώθηκαν οι εκλογές γιατί ψήφιζαν… τηλεφωνικά Reviewed by Momizat on . Οι εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στο Τρικέρι Μαγνησίας ακυρώθηκαν διότι τα χρήματα που προβλέπονταν από τον αριθμό των ψηφοφόρων δεν συγκεντρώθη Οι εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στο Τρικέρι Μαγνησίας ακυρώθηκαν διότι τα χρήματα που προβλέπονταν από τον αριθμό των ψηφοφόρων δεν συγκεντρώθη Rating: 0

Ακυρώθηκαν οι εκλογές γιατί ψήφιζαν… τηλεφωνικά

Ακυρώθηκαν οι εκλογές γιατί ψήφιζαν… τηλεφωνικά

Οι εκλογές για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στο Τρικέρι Μαγνησίας ακυρώθηκαν διότι τα χρήματα που προβλέπονταν από τον αριθμό των ψηφοφόρων δεν συγκεντρώθηκαν διότι οι περισσότεροι ψήφισαν τηλεφωνικά!

Το παραπάνω αρκετά… παλαιοπασοκικό συμβάν έγινε γνωστό όταν ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε ένσταση στην επιτροπή Αλιβιζάτου ζητώντας να ακυρωθεί η διαδικασία, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων έγινε.

Το χρονικό έχει ως εξής: Στο πλαίσιο της συγκέντρωσης των χρημάτων από τις εκλογές του α’ γύρου, η επιτροπή Αλιβιζάτου ζήτησε, πέραν του αποτελέσματος, και τα εισπραχθέντα χρήματα από τις εκλογές, δηλαδή τα327 ευρώ, που αντιστοιχούσαν στα 109 άτομα που εμφανίζονταν ότι είχαν συμμετάσχει στην ψηφοφορία.

Ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου στο Τρίκερι όμως ενημέρωσε πωςδεν υπήρχαν τα χρήματα και εξήγησε στον υπεύθυνο της επιτροπής στην πρωτεύουσα, ότι στην κωμόπολη η ψηφοφορία έγινε τηλεφωνικά και η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφισάντων καλούνταν από τηλεφώνου, έδιναν στον καλούντα τον αριθμό της ταυτότητάς τους και τους περνούσαν ως ψηφοφόρους στο πανελλαδικό σύστημα ψηφοφορίας.

Στο Τρίκερι της Μαγνησίας φέρονται να ψήφισαν συνολικά 109 πολίτες, αριθμός εξαιρετικά μεγάλος για τον πληθυσμό της περιοχής, και έλαβαν: Γεννηματά 74, Ανδρουλάκης 20, Καμίνης και Θεοδωράκης από 4, Γάτσιος και Πόντας από 2, Μανιάτης και Τζιώτης από 1 ψήφο και βρέθηκε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός, σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Ανδρουλάκη υπέβαλε ένσταση που έγινε δεκτή και οι εκλογές ακυρώθηκαν.

Διαψεύδει η Επιτροπή Αλιβιζάτου

Για την καταγγελία σχετικά με την εκλογική διαδικασία στο Τρίκκερι, η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή δεν έχει λάβει καμία απόφαση, όπως έγινε γνωστό από τον επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο.

«Δεν αληθεύει, συνεπώς, η σχετική πληροφορία, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο», επισημαίνεται σε ανακοίνωση.

Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή θα εξετάσει σήμερα το απόγευμα την καταγγελία για παρατυπίες στην ψηφοφορία του πρώτου γύρου για τις εκλογές στην Κεντροαριστερά στο Τρίκερι Μαγνησίας.

Σχόλια (1)

  • Αερομεταφερομενη Ταξιαρχία Σπανου

    Ενώ εδώ στα Τρίκαλα με την αερομεταφερομενη Ταξιαρχία τσιγγανων του Σπανου έγιναν όλα νομοτυπα;

    Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή