Ακόμη ταχύτερα και ασφαλέστερα για τη Λάρισα Reviewed by Momizat on . Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κόμβος Ραχούλας Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την ασφαλή μετακίνηση των Ανθρώπινων Κοινοτήτων» Παραδόθηκε σήμερα από Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κόμβος Ραχούλας Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την ασφαλή μετακίνηση των Ανθρώπινων Κοινοτήτων» Παραδόθηκε σήμερα από Rating: 0

Ακόμη ταχύτερα και ασφαλέστερα για τη Λάρισα

Ακόμη ταχύτερα και ασφαλέστερα για τη Λάρισα

Παραδόθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κόμβος Ραχούλας

Κώστας Αγοραστός: «Βελτιώνουμε την ασφαλή μετακίνηση των Ανθρώπινων Κοινοτήτων»

Παραδόθηκε σήμερα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κόμβος Ραχούλας ο οποίος αποτελεί τμήμα της εργολαβίας : «Ολοκλήρωση έκπτωτης εργολαβίας – κατασκευή Α/Κ Αμυγδαλέας – Ραχούλας – Μάνδρας & Α/Κ Ζάρκου & κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων από διασταύρωση Ραχούλας έως Ζάρκο»

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Παραδίδουμε στην κυκλοφορία τον κόμβο Ραχούλας. Η ολοκλήρωση του παραπάνω έργου είναι σημαντική γιατί δημιουργεί συνθήκες ασφαλούς μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και διακίνησης αγαθών. Παράλληλα διαχέει κοινοτικούς πόρους στην τοπική κοινωνία και οικονομία, ενώ διασφαλίζει και δημιουργεί θέσεις εργασίας».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 12.423.000,00€, η προσφερθείσα έκπτωση είναι 34,13% και η σύμβαση υπογράφηκε στις 16-12-2011 ποσού 8.474.614,08€ και η χρηματοδότηση του έργου είναι από πόρους του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι έως τις 30/08/2014, με ανάδοχο την εργοληπτική επιχείρηση Κ/Ξ ΑΙΑΣ Α.Τ.Ε. – ΚΑΣΤΩΡ Α.Ε. ενώ Φορέας Υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Το αντικείμενο του έργου είναι:

α) Η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου Αμυγδαλέας-Ραχούλας-Μάνδρας στη Χ.Θ. 13+000 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων, μετά των απαιτούμενων προσαρμογών και διαπλατύνσεων της Ε.Ο., με τον ηλεκτροφωτισμό και τη φωτεινή σηματοδότησή του. Η κατασκευή ασφαλτοστρωμένων παράπλευρων οδών και η σύνδεση της Μάνδρας με τον προς κατασκευή Ανισόπεδο Κόμβο στο ύψος της Ραχούλας, καθώς και των απαραίτητων παράλληλων και κάθετων υδραυλικών έργων αποχέτευσης-αποστράγγισης της οδού (κατασκευή κιβωτοειδών οχετών, σωληνωτών, τάφρων κπλ.).

β) Η ολοκλήρωση κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Ζάρκου στη Χ.Θ. 29+500 της Ε.Ο. Λαρίσης – Τρικάλων, μετά των απαιτούμενων προσαρμογών και διαπλατύνσεων της Ε.Ο., με τον ηλεκτροφωτισμό και τη φωτεινή σηματοδότησή του, καθώς και την κατασκευή ασφαλτοστρωμένων παράπλευρων οδών μετά των απαραίτητων παράλληλων και κάθετων υδραυλικών έργων αποχέτευσης-αποστράγγισης της οδού.

γ) Η κατασκευή έργων οδικής ασφάλειας από τη διασταύρωση Ραχούλας έως τη διασταύρωση Ζάρκου, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση μονόπλευρου στηθαίου ασφαλείας στις οριογραμμές της οδού σε μήκος 18.000μ. και αμφίπλευρου μεταλλικού στηθαίου στον άξονα της αρτηρίας σε μήκος 12.700μ. καθώς και ολοκλήρωση της τοποθέτησης περίφραξης στο τμήμα από τη διασταύρωση Ραχούλας έως το Ζάρκο πλην του τμήματος της γέφυρας Κουτσόχερου σε μήκος 12.000μ.

ΠΡΟΟΔΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ (μέχρι σήμερα): περίπου στο 70%

–         Έχει ολοκληρωθεί και αποδοθεί στην κυκλοφορία ο Ανισόπεδος Κόμβος Αμυγδαλέας – Ραχούλας – Μάνδρας.

–         Στον Ανισόπεδο Κόμβο Ζάρκου έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή όλων των τεχνικών και της γέφυρας της Άνω διάβασης. Οι εργασίες Οδοποιίας έχουν φτάσει στο επίπεδο της οδοστρωσίας και υπολείπονται οι ασφαλτικές εργασίες.

–         Έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του αμφίπλευρου μεταλλικού στηθαίου στον άξονα της αρτηρίας, καθώς και η κατασκευή του μεγαλύτερου μέρους των μονόπλευρων στηθαίων ασφαλείας στις οριογραμμές της εθνικής οδού.

Παρόντες κατά την επίσκεψη ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο γεν. δ/ντης της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Κώστας Μέγας, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων κ. Στάμος Διαμαντάς, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι κατασκευαστές του έργου.

(Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας)

raxoula_agor

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή