"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Αλέξης Τσίπρας από την Καρδίτσα : «Δικαιοσύνη παντού»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναδειχθεί νικητής από τις πρώτες εκλογές, γεγονός που θα του επιτρέψει να σχηματίσει κυβέρνηση, εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, δήλωσε ότι διεκδικεί στη δεύτερη κάλπη την αυτοδυναμία «και πιστεύουμε ότι μπορούμε να την πετύχουμε», ενώ δεν δίστασε να ισχυριστεί πως από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν «να δημιουργήσουν υπόνοιες για την αξιοπιστία του εκλογικού αποτελέσματος. Επίσης υποστήριξε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν μπορούσε ο κ. Τσίπρας με κάποιο τρόπο, και ως ηττημένος, να βρει κάποια πλειοψηφία η οποία να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, θα διερευνούσε αυτό το ενδεχόμενο». 

Σε υψηλούς τόνους ο Αλ. Τσίπρας, στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας, χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «αδίστακτο» που «θα σύρει τη χώρα σε συνεχείς εκλογές», μίλησε για «καθεστώς Μητσοτάκη», ενώ κάλεσε τους πολίτες σε ένα συμβόλαιο δημοκρατίας και δικαιοσύνης, εν όψει των επικείμενων εκλογών.

Εκτός από το μήνυμα «νίκης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές με το σύστημα της απλής αναλογικής» και «νέας αρχής για την Ελλάδα», ο Αλ. Τσίπρας εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ κατά των πεπραγμένων της κυβέρνησης, μιλώντας για θέματα όπως η ακρίβεια, το κράτος Δικαίου, κτλ.

«Η ανατροπή έχει ήδη συντελεστεί»

Ειδικότερα, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «μπροστά στον πανικό του», «επιχειρεί να εκβιάσει και να υπονομεύσει ακόμα και την εκλογική διαδικασία»: «προεξοφλεί ότι θα είναι άκαρπη η ετυμηγορία του λαού με την απλή αναλογική και διαμηνύει ότι θα σύρει τη χώρα σε δεύτερη ή και τρίτη εκλογική αναμέτρηση».

Σχολίασε ότι «αυτός που υποτίθεται έχει αυτή τη μεγάλη, την αναντίστροφη δημοσκοπική υπεροχή, κλαψουρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τελικά κυβέρνηση με τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής προοδευτικής αντιπολίτευσης από τη πρώτη Κυριακή», για να τονίσει πως ο κ. Μητσοτάκης «γνωρίζει ότι η ανατροπή έχει ήδη συντελεστεί, ότι είμαστε ήδη μπροστά». Είπε ότι «δε διστάζει να ξεπερνά κάθε μέτρο ανευθυνότητας και επιπολαιότητας ανοίγοντας ο ίδιος θέμα γνησιότητας της επόμενης εκλογικής διαδικασίας». Ο κ. Τσίπρας «διαβεβαίωσε» πως «η λαϊκή ετυμηγορία θα δώσει κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας από τη πρώτη Κυριακή και θα είναι κυβέρνηση των νικητών, με το πρώτο κόμμα που θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση της ανισότητας, του παρακράτους, της ακρίβειας, της διασπάθισης του δημόσιου πλούτου, θα θερίσει με την ψήφο του λαού ό,τι έσπειρε και σπέρνει με την πολιτική της».

Η αισχροκέρδεια και τα «πειστήρια του εγκλήματος»

«Η αισχροκέρδεια έχει όνομα: Κυριάκος Μητσοτάκης», είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, επισημαίνοντας με νόημα πως ο πρωθυπουργός δεν είναι η Ελλάδα… Η υπεράσπιση του κράτους Δικαίου είναι η Ελλάδα, η υπεράσπιση της Δικαιοσύνης είναι η Ελλάδα…». 

Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για εργασιακή ζούγκλα αντί για πολλές και καλές δουλειές «που υποσχέθηκε» και συνέχισε: Λεηλασία της μεσαίας τάξης αντί για φοροελαφρύνσεις, κατάργηση 13ης σύνταξης και αφαίρεση αναδρομικών από τους δικαιούχους αντί για στήριξη των συνταξιούχων, πνίξιμο των επαγγελματιών στα χρέη και τους πλειστηριασμούς αντί για ενίσχυση τους. «Υποσχέθηκε ότι δεν θα υπάρξει παρά μια ασήμαντη αύξηση στην τιμή του ρεύματος κι αμέσως μετά ξεπούλησε, ιδιωτικοποίησε πλήρως τη ΔΕΗ κι έδωσε το σύνθημα της αισχροκέρδειας», πρόσθεσε, «υποσχέθηκε μείωση της εγκληματικότητας και ασφάλεια και έφερε τους εγκληματίες στην ηγεσία της αστυνομίας».

Είπε, ακόμη, ότι ενώ υποσχέθηκε ενίσχυση της περιφέρειας και του αγρότη, «εξανεμίζει το εισόδημα και το μέλλον τους». Τόνισε, επίσης, ότι «υποσχέθηκε θεσμική σταθερότητα και βεβήλωσε τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου μετατρέποντας την ΕΥΠ σε παρακρατική συμμορία και παρακολουθώντας το μισό πολιτικό σύστημα».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε ότι «τα ‘πειστήρια του εγκλήματος’ δεν βρίσκονται μόνο στην ΑΔΑΕ, αλλά και στους λογαριασμούς του ρεύματος, στις αντλίες της βενζίνης, στα ράφια σε κάθε σούπερ μάρκετ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης