Αλέξης Τσίπρας: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση, ενέργεια και 13η σύνταξη Reviewed by Momizat on . Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο Μέγαρο εξήγγειλε δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης, το οποίο έχει στόχο να απαλύνει τις «πληγές» των πολιτών από Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο Μέγαρο εξήγγειλε δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης, το οποίο έχει στόχο να απαλύνει τις «πληγές» των πολιτών από Rating: 0

Αλέξης Τσίπρας: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση, ενέργεια και 13η σύνταξη

Αλέξης Τσίπρας: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα, εστίαση, ενέργεια και 13η σύνταξη

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο Μέγαρο εξήγγειλε δέσμη μέτρων οικονομικής ελάφρυνσης, το οποίο έχει στόχο να απαλύνει τις «πληγές» των πολιτών από την κρίση, ειδικά εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει ετοιμάσει πακέτο θετικών μέτρων που χωρίζεται σε δύο μέρη: σε αυτά που αφορούν το 2019 και θα εφαρμοστούν άμεσα και αυτά που θα εφαρμοστούν το 2020 και θα συμπεριληφθούν στον προϋπολογισμό του 2020.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι όλα τα μέτρα θα έχουν μόνιμη μορφή.

Τα μέτρα που θα εφαρμοστούν την τρέχουσα χρονιά είναι τα εξής:

  • Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 24% στο 13%.
  • Την μετάταξη όλων των τροφίμων από το 24% στο 13%. Το μέτρο θα έχει κόστος από τώρα 260 εκατομμύρια ευρώ.
  • Μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια από το 13% στον υπερ-εκπτωτικό συντελεστή του 6%.
  • Κατανομή της λεγόμενης 13ης σύνταξης συνολικού κόστους που αντιστοιχεί στο λεγόμενο δώρο Πάσχα δηλαδή στο μισό της μηνιαίας σύνταξης. Αυτό κοστολογείται από το οικονομικό επιτελείο με 800 εκατομμύρια ευρώ.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή