Αλαλούμ (και) με το τέλος επανασύνδεσης Reviewed by Momizat on . Αλαλούμ με το ζήτημα της επανασύνδεσης του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά που ζουν στο σκοτάδι ενώ η κακοκαιρία και το ψύχος απειλούν. Με νεότερη συνέντευξη ο υπ Αλαλούμ με το ζήτημα της επανασύνδεσης του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά που ζουν στο σκοτάδι ενώ η κακοκαιρία και το ψύχος απειλούν. Με νεότερη συνέντευξη ο υπ Rating: 0

Αλαλούμ (και) με το τέλος επανασύνδεσης

Αλαλούμ (και) με το τέλος επανασύνδεσης

Αλαλούμ με το ζήτημα της επανασύνδεσης του ρεύματος στα φτωχά νοικοκυριά που ζουν στο σκοτάδι ενώ η κακοκαιρία και το ψύχος απειλούν. Με νεότερη συνέντευξη ο υπουργός Περιβάλλοντος, δήλωσε ότι τελικά όλοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ θα επιβαρυνθούν με 50 λεπτά το χρόνο αντικρούοντας προηγούμενη δήλωσή του ότι θα πληρώσουν οι πλούσιοι καταναλωτές και άλλη ότι κανείς δεν θα επιβαρυνθεί.

Στο μεταξύ δήμοι υποστηρίζουν ότι δεν έχουν το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να κάνουν έρευνα και να στείλουν τα στοιχεία όσων έχουν ανάγκη στη ΔΕΗ, ώστε να μην κόβεται το ρεύμα.

Μιλώντας το πρωί στον Ant1 ο υπουργός, Γιάννης Μανιάτης ανακοίνωσε μία επιβάρυνση 50 λεπτών σε όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ για να πληρωθεί το κόστος των επανασυνδέσεων.

Σημείωσε ότι θα δημιουργηθεί μια ειδική κατηγορία στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπου θα ενταχθούν οι περίπου 10.000 πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους κοινωνικής αλληλεγγύης των δήμων ή της Εκκλησίας.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος δεσμεύτηκε ότι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα καμία από αυτές τις οικογένειες, με μοναδικό τίμημα για όλους τους υπόλοιπους μόνο μισό ευρώ. «Η απόφαση είναι, αυτές οι μερικές χιλιάδες συνανθρώπων μας να αποτελέσουν μια ειδική κατηγορία του ειδικού κοινωνικού τιμολογίου ώστε με ένα κόστος περίπου 0,5 ευρώ το χρόνο για όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της ΔΕΗ να γίνει η αποπληρωμή της απαιτούμενης δαπάνης» ανέφερε.
(Πηγή nooz.gr)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή