Αλησμόνητος Δεκαπενταύγουστος στο τρανό Γαρδίκι Reviewed by Momizat on . Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Γαρδικίου στο Γαρδίκι. Tην παραμονή του Δ Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Γαρδικίου στο Γαρδίκι. Tην παραμονή του Δ Rating: 0

Αλησμόνητος Δεκαπενταύγουστος στο τρανό Γαρδίκι

Αλησμόνητος Δεκαπενταύγουστος στο τρανό Γαρδίκι

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Γαρδικίου στο Γαρδίκι.

Tην παραμονή του Δεκαπενταύγουστου διοργανώθηκε ένα εκπληκτικό παιδικό πάρτυ που είχε στόχο τη διασκέδαση τω νεότερων μελών του συλλόγου.Από νωρίς το απόγευμα οι εκατοντάδες μικροί μας φίλοι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του χωριού για να απολαύσουν τον κλόουν Λέλο ο οποίος έδωσε ένα φανταστικό σόου το οποίο περιείχε πολύ χορό,τραγούδι,παιχνίδι και έναν ταχυδακτυλουργό ο οποίος εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους ενώ στο τέλος του πάρτυ μοιράστηκαν πολλά δώρα.

 

Την ίδια ημέρα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Γαρδικίου διοργάνωσε στην παιδική χαρά του Γαρδικίου το «Summer Party 2014» σε συνεργασία με το gardiki.gr, ένα πάρτυ το οποίο αποτελεί θεσμό για τη νεολαία του Γαρδικίου καθώς διοργανώνεται από το 2006! Στο πάρτυ εμφανίστηκαν ζωντανά οι Stavento οι οποίοι ανέβασαν το κέφι στα ύψη με τις επιτυχίες τους ενώ όσοι παρευρέθησαν εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ζωντανά και ένα ντουέτο έκπληξη με τον συγχωριανό μας Κώστα Καραφώτη.Το φετινό πάρτυ ξεπέρασε κάθε προσδοκία συγκεντρώνοντας πάνω από 1000 άτομα δημιουργώντας μια εκπληκτική ατμόσφαιρα σε έναν καλοκαιρινά διαμορφωμένο χώρο. Stavento, Κώστας Καραφώτης, DJ’s, gardiki_15goustos gardiki_15goustos5 gardiki_15goustos1πυροτεχνήματα, φωτορυθμικά και πάνω από όλα το κέφι του κόσμου κατάφεραν να κρατήσουν τη διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα!

 

 

Την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου εμφανίστηκαν τα δύο μικρότερα τμήματα του χορευτικού ομίλου του συλλόγου μας.Τα μικρά μας μέλη ήταν ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές του τόπου μας και χόρεψαν υπό τους ήχους παραδοσιακών τραγουδιών του Ασπροποτάμου.Πλήθος συγχωριανών είχε κατακλείσει την πλατεία του χωριού ώστε να θαυμάσει και να χειροκροτήσει την προσπάθεια των μικρών μας χορευτών.

 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16 Αυγούστου όπου ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νεολαίας Γαρδικίου εις ένδειξη ευχαριστίας προς τους συγχωριανούς μας που μας τίμησαν στο 3ο Αντάμωμα Γαρδικιωτών, διοργάνωσε το «Λαικό μεσημέρι», ένα λαϊκορεμπέτικο γλέντι στη πλατεία του Γαρδικίου για όλο τον κόσμο.Η ανταπόκριση των συγχωριανών μας στο κάλεσμα των νέων για ένα μαζικό λαϊκό ξεφάντωμα ήταν πρωτοφανής! Μικροί & μεγάλοι, νέοι και γέροι έγιναν όλοι μια παρέα και χορεύανε μέχρι το βράδυ στους ρυθμούς μιας εκπληκτικής ορχήστρας με τον Γιώργο Ρέτο στο μπουζούκι.

 

Τέλος,την ίδια ημέρα ο σύλλογός μας, ως ελάχιστο φόρο τιμής προς τους ανθρώπους στους οποίους όλοι μας οφείλουμε πολλά,κάλυψε τα έξοδα για το τραπέζι των γερόντων του χωριού μας μετά το γνωστό σε όλους μας «χορό των γερόντων». Για να μαθαίνουμε και οι νεότεροι, το έθιμο έχει τις ρίζες του στην Τουρκοκρατία όπου οι τότε δημογέροντες χόρευαν κρυφά από τους Τούρκους με λαμπάδες αναμμένες, σύμβολο της Ανάστασης του Γένους. Έπειτα καθιερώθηκε από τους Γέροντες του χωριού που πολέμησαν στους τελευταίους πολέμους. Περιλαμβάνει αναπαράσταση πολεμικής μάχης, και έπειτα χορό για όλους τους συμμετέχοντες (πηγή vlahoi.net).

 

Οι εκδηλώσεις του συλλόγου μας κάλυψαν ολόκληρο το φάσμα των ηλικιών. Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεολαίας Γαρδικίου και το gardiki.gr αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους συγχωριανούς μας οι οποίοι μας τίμησαν για ακόμη μία φορά και έδειξαν έμπρακτα την αγάπη τους. Η συγκινητική στήριξη όλων των συγχωριανών δίνει δύναμη στους νέους του Γαρδικίου να συνεχίσουμε!

 

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ.

gardiki_15goustos2 gardiki_15goustos3

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή