Αλλάζει ριζικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο, με προειλημμένες αποφάσεις Reviewed by Momizat on . Τερματίζεται το καθεστώς της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα. Με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης που αλλάζει εκ βάθρων αφού θα υπάρχουν τρ Τερματίζεται το καθεστώς της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα. Με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης που αλλάζει εκ βάθρων αφού θα υπάρχουν τρ Rating: 0

Αλλάζει ριζικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο, με προειλημμένες αποφάσεις

Αλλάζει ριζικά η αξιολόγηση στο Δημόσιο, με προειλημμένες αποφάσεις

Τερματίζεται το καθεστώς της μαζικής βαθμολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων με άριστα. Με βάση το νέο σύστημα αξιολόγησης που αλλάζει εκ βάθρων αφού θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες αξιολόγησης. Πλέον το φαινόμενο να παίρνουν άριστα οι υπάλληλοι μιας υπηρεσίας στο σύνολό τους δεν θα είναι δυνατό, αφού οι άριστοι θα είναι το 25% του προσωπικού, οι μέτριοι, θα αποτελούν το 60%, και οι μετεξεταστέοι, δηλαδή οι υπάλληλοι με τη χαμηλότερη απόδοση, θα τοποθετείται στο…. 15%.
Τον τρόπο που θα μοιράζεται η ποσόστωση θα τον αποφασίζει ο επικεφαλής κάθε γενικής διεύθυνσης, κάτι που σημαίνει ότι οι υπάλληλοι δεν θα αξιολογούνται σε κάθε τμήμα χωριστά, αλλά συνολικά σε κάθε υπηρεσία και οι κρίσεις, όπως αναφέρει το Έθνος, θα διενεργούνται κάθε Ιανουάριο.
Οι υπάλληλοι με τις χαμηλότερες βαθμολογίες θα έχουν αυξημένες πιθανότητες να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας, ή ακόμα και να εξέλθουν οριστικά από το Δημόσιο.
Επίσης, το νέο σύστημα αξιολόγησης θα περιλαμβάνει και ειδική συνέντευξη.
Τη ριζική αλλαγή στον τρόπο αξιολόγησης των υπαλλήλων εισηγείται η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο ίδιο νομοσχέδιο που όπως προαναφέραμε θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση πιθανότατα και σήμερα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επενδύει σύμφωνα με πληροφορίες, πολλά στην καθιέρωση του νέου συστήματος αξιολόγησης στο Δημόσιο, προκειμένου να φύγει η συζήτηση από τις διαθεσιμότητες-απολύσεις και να εστιαστεί στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξορθολογισμού. Και δεν είναι τυχαίο ότι το νομοσχέδιο προωθείται λίγες μέρες πριν φτάσει στην Αθήνα η τρόικα που θα ελέγξει τις λίστες με τα ονόματα των εργαζομένων που χάνουν τη δουλειά τους (4.000 απολύσεις το 2013, 11.000 απολύσεις το 2014).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή