Αλλάζει ρότα η κυβέρνηση για τις δημοτικές εκλογές Reviewed by Momizat on . Τη διαβεβαίωση ότι «τυχόν αναθεώρηση του πλαισίου που διέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εξεταστεί σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) δ Τη διαβεβαίωση ότι «τυχόν αναθεώρηση του πλαισίου που διέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εξεταστεί σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) δ Rating: 0

Αλλάζει ρότα η κυβέρνηση για τις δημοτικές εκλογές

Αλλάζει ρότα η κυβέρνηση για τις δημοτικές εκλογές

Τη διαβεβαίωση ότι «τυχόν αναθεώρηση του πλαισίου που διέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές θα εξεταστεί σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) δίνει ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σε απάντηση ερώτησης του βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Διευκρινίζει επίσης ότι «τυχόν αλλαγές του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου, αποτελούν αντικείμενο επεξεργασίας και εφόσον προκριθούν από την κυβέρνηση, θα τεθούν σε δημόσια διαβούλευση». Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι οι πρόσφατες αναφορές για αλλαγές στον εκλογικό νόμο, έγιναν για… να γίνουν, προκειμένου, είτε να αλλάξει η ατζέντα, είτε να διαπιστώσει η κυβέρνηση, πόσο μπορεί να ελπίζει σε επανεκλογή δημάρχων που πρόσκεινται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αυτή η στροφή, σημαίνει ότι μάλλον σε πολιτικό επίπεδο θα συνεχιστεί η επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Στην ερώτησή του ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε ότι «αν και το θέμα είναι εξόχως σοβαρό, ουδεμία ενημέρωση έχει ως βουλευτής, που μετέχει μάλιστα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή».

 

Αφήστε το σχόλιο σας