"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.3 C
Trikala

Αλλάζουν στάση οι περιφερειάρχες για τα διαθέσιμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

TSIPRAS AGORASTOS

Η πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού προς τους περιφερειάρχες, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα, έπεισε τους τελευταίους, που αλλάζουν πλέον στάση.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ, Κώστας Αγοραστός, έπειτα από τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους περιφερειάρχες στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από αυτή τη δέσμευση, αλλάζουν και οι αποφάσεις των περιφερειαρχών, που είχαν αντιδράσει στην ΠΝΠ, η οποία υπαγορεύει τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων των φορέων στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Πήραμε την πολιτική διαβεβαίωση ότι το μέτρο αυτό είναι έκτακτο και προσωρινό. Σύντομα, με νόμο ή τροπολογία θα αλλάξει το μέτρο αυτό», είπε ο κ. Αγοραστός εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου. «Από τη στιγμή που είναι έκτακτο και προσωρινό, αλλάζουν και οι αποφάσεις μας. Είχαμε πει από την αρχή ότι θέλουμε τον πρωθυπουργό. Από τη στιγμή που μας μίλησε πραγματικά και χρειάζεται η χώρα μας το ”εργαλείο” αυτό για να τελειώσει η διαπραγμάτευση, θα το δώσουμε. Είμαστε εδώ για την εθνική προσπάθεια», πρόσθεσε, αλλά αμέσως συμπλήρωσε: «Με την προϋπόθεση ότι αυτό θα αλλάξει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα, σύντομα. Η πολιτική δέσμευση του πρωθυπουργού τα λέει όλα».

Οπως ανακοινώθηκε, μετά από τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΠΕ θα συνεδριάσει εκτάκτως.

Ακολουθεί συνάντηση του Αλέξη Τσίπρας με τους δημάρχους, που επίσης αντιδρούν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τους οποίους υποδέχεται στις 3 μ.μ. στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πηγή: iefimerida.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης