Αλλαγές και παραιτήσεις στη ΔΕ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας Reviewed by Momizat on . Παραίτηση Βύρωνα Παππά από την προεδρία του ΕΒΕ και μελών της διοικητικής επιτροπής Σε επιστολή τους, μέλη της Δ.Σ. του ΕΒΕ Καρδίτσας, επισημαίνουν τα εξής: [ca Παραίτηση Βύρωνα Παππά από την προεδρία του ΕΒΕ και μελών της διοικητικής επιτροπής Σε επιστολή τους, μέλη της Δ.Σ. του ΕΒΕ Καρδίτσας, επισημαίνουν τα εξής: [ca Rating: 0

Αλλαγές και παραιτήσεις στη ΔΕ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Αλλαγές και παραιτήσεις στη ΔΕ του Επιμελητηρίου Καρδίτσας

Παραίτηση Βύρωνα Παππά από την προεδρία του ΕΒΕ και μελών της διοικητικής επιτροπής

Σε επιστολή τους, μέλη της Δ.Σ. του ΕΒΕ Καρδίτσας, επισημαίνουν τα εξής:

Ο κ. Β. Παππάς

Ο κ. Β. Παππάς

“Πέρασαν δύο και πλέον χρόνια από τις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Επιμελητήριο Καρδίτσας. Το αποτέλεσμα των εκλογών ανέδειξε πρώτο με οκτώ συμβούλους τον συνδυασμό του κ. Βύρωνα Παππά, δεύτερο με επτά συμβούλους τον συνδυασμό του κ. Αντωνίου και τρίτο τον συνδυασμό του κ. Ντενίση με έξι συμβούλους.

Από τον αριθμό των συμβούλων κανένας συνδυασμός δεν μπορούσε μόνος του να εκλέξει νέα διοίκηση γιατί δεν συγκέντρωνε έντεκα συμβούλους, που απαιτούνταν για την εκλογή Προέδρου κατ’ αρχήν και των λοιπών αξιωμάτων στη Διοικητική Επιτροπή. Γι αυτό το λόγο συνεργαστήκαμε με τον συνδυασμό του κ. Ντενίση. Η συνεργασία μας διακατέχονταν από τη διάθεση αντιμετώπισης και επίλυσης των προβλημάτων των μελών μας, που στις μέρες μας έχουν γιγαντωθεί και απαιτούν συνεργασίες . Πεποίθησή μας ήταν, ότι αυτά μας ενώνουν και ότι θα πρέπει πάντα να ενεργούμε με ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ για την ανάδειξη αυτών, καθώς και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την επιβίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων του νομού μας.

Κατά την διάρκεια της συνεργασίας μας με τον κ. Ντενίση και τον κ. Παπουτσή ( μελών της Διοικητικής Επιτροπής) προκειμένου να έχουμε θετικό αποτέλεσμα στον ρόλο μας, δοκιμάστηκε η υπομονή μας και παραβλέψαμε αρκετές φορές συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον χαρακτήρα μας και στην ιδιοσυγκρασία μας. Συμπεριφορές που δεν αρμόζουν στον φορέα που εκπροσωπούμε. Εξαιτίας της διαφορετικής ψυχοσύνθεσης κάποια στιγμή ήρθε η ρήξη για λόγους που δεν αφορούν το Επιμελητήριο.

Αρνούμενοι τη δυνατότητα των Συμβούλων (από όποιον συνδυασμό κι αν προέρχονται)να αρθρώνουν αντίθετη άποψη από τη «γραμμή» του συνδυασμού τους, ή αλλιώς αρνούμενοι την «ελευθερία λόγου», απαίτησαν την παραίτηση μέλους της Διοικητικής Επιτροπής με ταυτόχρονη αλλαγή του από άλλον σύμβουλο πάλι του δικού τους συνδυασμού, εκβιάζοντας ότι αν δεν γίνει η πρόταση τους δεκτή, θα παραιτούνταν οι ίδιοι από τα αξιώματα τους και θα δημιουργούσαν πρόβλημα στην διοίκηση, ενέργεια στην οποία τελικά προχώρησαν και με ανάλογες δηλώσεις που ακολούθησαν, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν το κλίμα στις συνεδριάσεις του Δ.Σ., που ως τότε οι όποιες διαφορές ήταν στο επίπεδο πολιτικών αντιπαραθέσεων. Στην περίπτωση που ο Πρόεδρος θα είχε ενδώσει στον εκβιασμό τους θα ήταν: χαρισματικός, έξυπνος, δημοκρατικός, ικανός …. και θα πήγαιναν όλα καλώς, ενώ τώρα – κατά αυτούς- δεν είναι.

Συμμάχησαν και συντάχθηκαν με τον συνδυασμό του κ.Αντωνίου, που μέχρι πρότινος αντάλλασαν μεταξύ τους χαρακτηρισμούς απαξιώτικους και φρασεολογία πεζοδρομίου.

Στην επιτροπή διοργάνωσης της έκθεσης τα μέλη της οι κ. κ. Εκίζογλου και Ψυχογιός, (μέλη του συνδυασμού του κ. Ντενίση) έλαμψαν με τις επανειλημμένες απουσίες τους, – προφανώς υπακούοντας σε εντολές «άνωθεν»- αδιαφορώντας για την Εμποροβιοτεχνική Έκθεση και για τις συνέπειες που θα είχε η μη έγκαιρη προετοιμασία της.

Στις αρχές Σεπτέμβριου οι δυο συνδυασμοί εσκεμμένα ζήτησαν αναβολή απόφασης για έγκριση της εταιρίας που αναδείχθηκε να διοργανώσει την έκθεση και στο επόμενο συμβούλιο δεν παρουσιάστηκε κάνεις τους, επίτηδες , επιδιώκοντας έτσι ουσιαστικά την ματαίωση της Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης .

Στο Συμβούλιο στις 20 Σεπτέμβριου η πρόταση της Διοικητικής Επιτροπής ήταν η αναβολή της έκθεσης λόγω της οικονομικής συγκυρίας και ελλιπούς συμμετοχής εκθετών.

Η απόφαση της αναβολής της έκθεσης υπήρξε ομόφωνη, από όλους τους συμβούλους, αλλά η αιτιολογία των συνδυασμών των κ. Αντωνίου και κ. Ντενίση ήταν η ολιγωρία και η ελλιπής λειτουργία της διοικητικής (στην οποία μέχρι προ 20 ημερών συμμετείχαν οι κ.κ Παπουτσής και Ντενίσης) και της επιτροπής Εκθέσεως, παραβλέποντας τις δικές τους ευθύνες για την ολιγωρία που επέδειξαν οι ίδιοι.

Συμμάχησαν, συντάχθηκαν και απέρριψαν όλες τις προτάσεις και τις ενέργειες προς όφελος των επιχειρήσεων, με κορυφαίο ‘’επίτευγμα τους’’ να μην ψηφίζουν τον προϋπολογισμό, δημιουργώντας έτσι δυσλειτουργίες στο Επιμελητήριο. Μοναδικό τους αιτημα ήταν να παραιτηθεί η τωρινή διοίκηση και αυτό το αίτημα διατύπωναν με τρόπους, χαρακτηρισμούς και εκφράσεις πρωτοφανείς για το επίπεδο του θεσμού , συμπεριφορές που μέχρι πρότινος μας είχε συνηθίσει μόνον ο κ Αντωνίου.

Με την ανάληψη των καθηκόντων μας παραλάβαμε αποθεματικά το ποσό των 547.300,19 euro. Μετά από το <<κούρεμα>> (λόγω PSI 1, & PSI 2) το ποσό αυτό μειώθηκε κατά 280.488,16 euro και διαμορφώθηκε στο ποσό των 266.812,03 euro.

Στην διάρκεια της θητείας μας:
1. Μειώθηκαν κατά μέσο όρο 20% οι συνδρομές των μελών μας με πρόταση της Διοικητικής Επιτροπής .
2. Αποπληρώθηκε με το ποσό των 40.000 euro, η οικοδομική άδεια του νέου κτηρίου του ΕΒΕ (αφορά απόφαση προηγούμενου Δ.Σ.).
3. Πραγματοποιήθηκε εγκατάσταση θέρμανσης φυσικού αερίου στο ΕΒΕ ΚΟΣΤΟΥΣ 10.000 euro.

Σήμερα, παρά το γεγονός ότι μειώθηκαν τα έσοδα από τις συνδρομές κατά 25%, λόγω της οικονομικής αδυναμίας των μελών μας να καταβάλουν τις εισφορές τους, σήμερα (31-3-2014) τα αποθεματικά του Επιμελητηρίου Καρδίτσας ανέρχονται στο ποσό των 370.440,63 euro. Δηλαδή έχουμε αύξηση των αποθεματικών κατά 100.000 euro, παρόλο που πραγματοποιήθηκαν δαπάνες αξίας περίπου 55.000 euro, που αφορούν στην οικοδομική άδεια του Κτιρίου του Επιμελητηρίου, στην εγκατάσταση φυσικού αερίου και στην συντήρηση των χώρων του Επιμελητηρίου.

Παράλληλα, στο διάστημα αυτό χρηματοδοτήθηκαν μέλη μας για συμμετοχή σε εκθέσεις εσωτερικού και εξωτερικού ,επιχειρηματικές αποστολές στις Βρυξέλες και στην Αλβανία, εμπορικοί σύλλογοι Καρδίτσας ,Παλαμά ,Σοφάδων, Μουζακίου καθώς και η Ομοσπονδία ΕΒΕ Καρδίτσας, εορταστικές εκδηλώσεις σε Καρδίτσα, Παλαμά, Σοφάδες, Μουζάκι και υποστηρίξαμε την εύρυθμη λειτουργία του ΓΕΜΗ με λιγότερο προσωπικό από προηγούμενες θητείες. Όλα αυτά, με χρηστή διαχείριση, ορθολογισμό των δαπανών και συστηματική δουλειά.

Ταυτόχρονα το ΕΒΕ Καρδίτσας εκπροσωπήθηκε επάξια στην κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων με πολλές παρεμβάσεις για προβλήματα που αφορούν το φορολογικό, το ασφαλιστικό, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, την χρηματοπιστωτική ασφυξία από τα τραπεζικά ιδρύματα , τα πνευματικά δικαιώματα και τα δάνεια με την εγγυοδοσία του Ελληνικού Δημοσίου.

Με αυτές τις δράσεις και πράξεις μας, υπηρετήσαμε με αξιοπρέπεια τον Επιμελητηριακό Θεσμό και τα μέλη μας που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους, σεβαστήκαμε τη λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου και τον καθένα Σύμβουλο προσωπικά, δώσαμε το στίγμα μας για το πώς θα πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί και η επιχειρηματικότητα, γυρίζοντας την πλάτη σε πολιτικά συμφέροντα και προσωπικές επιδιώξεις.

Δε θεωρήσαμε ΠΟΤΕ το Επιμελητήριο εφαλτήριο για ιδιοτελείς σκοπούς, αντίθετα στερήσαμε χρόνο από τις επιχειρήσεις και τις οικογένειές μας, εργαζόμενοι για τον Επιμελητηριακό θεσμό χωρίς καμία αμοιβή και όπου τα μέλη μας ζήτησαν την βοήθεια μας ,ήμασταν πάντα παρόντες.

Επειδή λοιπόν ,
*δεν συμβιβαζόμαστε με «άλλες» νοοτροπίες και πρακτικές
*δεν διαπραγματευόμαστε την τιμή και την αξιοπρέπεια μας,
*τιμούμε τον κάθε συνάδελφο και την ψήφο του
*δεν έχουμε εμμονή με καρέκλες και αξιώματα,
*έχουμε το σθένος και τη δύναμη να δώσουμε λύση στο σημερινό πρόβλημα που πρόεκυψε ,παραιτούμενοι από τις θέσεις μας στην Διοικητική Επιτροπή και στις Επιτροπές του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Η παραμονή μας στο Δ.Σ. του ΕΒΕ Καρδίτσας θεωρείται δεδομένη.

Οι θέσεις, το ήθος και οι προτάσεις μας θα συνεχίσουν να αποτελούν όπλο στην διασφάλιση των συμφερόντων των μελών μας, του Επιμελητηριακού Θεσμού, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης του νομού μας”.

ΒΥΡΩΝ ΠΑΠΠΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΡΙΤΣΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ
ΕΥΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ
ΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΨΑΡΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΣΙΤΣΙΡΙΓΚΑΣ

Αφήστε το σχόλιο σας