Αλλαγή δεδομένων στον Δήμο Τρικκαίων Reviewed by Momizat on . Δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία των νέων αιρετών του Δήμου Τρικκαίων, ήρθε η ανατροπή. Οπως γράφει η Ευαγγελία Σωτηρίου στην  εφημερίδα "Πρωινός Λόγος", το Διοικη Δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία των νέων αιρετών του Δήμου Τρικκαίων, ήρθε η ανατροπή. Οπως γράφει η Ευαγγελία Σωτηρίου στην  εφημερίδα "Πρωινός Λόγος", το Διοικη Rating: 0

Αλλαγή δεδομένων στον Δήμο Τρικκαίων

Αλλαγή δεδομένων στον Δήμο Τρικκαίων

Δύο ημέρες μετά την ορκωμοσία των νέων αιρετών του Δήμου Τρικκαίων, ήρθε η ανατροπή.
Οπως γράφει η Ευαγγελία Σωτηρίου στην  εφημερίδα “Πρωινός Λόγος”, το Διοικητικό Πρωτοδικείο Τρικάλων έκανε δεκτή την  ένσταση του συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση. Αυτή αφορούσε στην ανακατανομή εδρών από τον πρώτο γύρο των εκλόγών (18 Μαΐου) και την αφαίρεση έδρας από τον συνδυασμό του απεερχόμενου Δημάρχου, Χρήστου Λάππα, με την παράλληλη προσκύρωσή του στον συνδυασμόν που στήριξε το ΚΚΕ.
Η υπερασπιστική “γραμμή” του συνδυασμού Λάππα ήταν ότι, ναι μεν έπρεπε να γίνει ανακατανομή, αλλά η έδρα για τη Λαϊκή Συσπείρωση να ληφθεί από τον συνδυασμό του Γ. Μητσιούλη. Δηλαδή, επί της ουσίας, να μην εκλεγεί σύμβουλος κ. Μητσιούλης.
Το δικαστήριο έκρινε ότι η έδρα έπρεπε να δοθεί, κάνοντας δεκτή την ένσταση, αλλά από τον συνδυασμό Λάππα. Ετσι, με αυτή τηναπίοφαση, χάνει την έδρα ο νυν αντιδήμαρχος Ηλίας Καραγεώργος (δεύτερος από αροστερά στη φωτό από την ορκωμοσία) και δεν αλλάζει κάτι στους άλλους συνδυασμούς, πλην του ότι η Λαϊκή Συσπείρωση αποκτά τρίτη έδρα, την οποία “κατακτά” ο Γ. Λιατίφης. Ετσι, αποκτά μεγαλύτερο λόγο στις εκλογές για την Περιφερειακή Ενωση Δήμων, άρα και για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ.
Απομένω να φανεί, εάν ο συνδυασμός του απερχόμενου Δημάρχου καταφύγει στο Εφετείο ή θα αποδεχθεί την απόφαση.

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή