Αλλαξε ο Μανωλιός… Reviewed by Momizat on . Στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου μαζί με τα καζαναριά βράζει και το πολιτικό καζάνι! Και ο χόχλος μεγαλώνει αφ’ ης στιγμής τα πολιτικά γραφεία και οι βουλευτές Στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου μαζί με τα καζαναριά βράζει και το πολιτικό καζάνι! Και ο χόχλος μεγαλώνει αφ’ ης στιγμής τα πολιτικά γραφεία και οι βουλευτές Rating: 0

Αλλαξε ο Μανωλιός…

Αλλαξε ο Μανωλιός…

Στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου μαζί με τα καζαναριά βράζει και το πολιτικό καζάνι! Και ο χόχλος μεγαλώνει αφ’ ης στιγμής τα πολιτικά γραφεία και οι βουλευτές θηρεύουν ψηφαλάκια τάζοντας χρίσματα και θέσεις!

Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία προωθούν άτομα του κομματικού σωλήνα, όπως γινόταν μεταπολιτευτικά και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε, ενώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως προωθεί δικά του άτομα , για να αναδυθεί η αντιπολιτευτική διαφορά!

Τα άτομα όμως που πολιτεύονται κάτω από την ομπρέλα των μεγάλων κομμάτων οφείλουν, ανταποδίδοντας την υποχρέωση της στήριξης, να ακολουθούν και χαλκευμένη πολιτική!

Ο τόπος μας όμως έχει ανάγκη από έργα και όχι από μικροκομματικές πολιτικές! «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»! Μα τι να πει κανείς, όταν οδεύοντας προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές βλέπει τα λάθη του παρελθόντος να ξαναέρχονται στο προσκήνιο!

Τι να πει κανείς και τι να ομολογήσει, όταν ξαναζούμε συνθήκες τις δεκαετίας του ’80 με τις κλαδικές οργανώσεις και τα χρίσματα από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία να αποτελούν πανάκεια στην ασθένεια της ενδεχόμενης μη εκλογής! Πολυτιμότερα ήταν τα κομματικά χρίσματα από τα εκκλησιαστικά! Και ενώ η κατάντια μας απέδειξε πως όλο εκείνο το εξωραϊσμένο κατ’ επίφαση παρελθόν ήταν ένα θέατρο του παραλόγου, ερχόμαστε σήμερα και βλέπουμε πάλι την κινητικότητα των πολιτικών γραφείων και τους επίδοξους υποψηφίους να λιώνουν τις σόλες των παπουτσιών τους ανεβοκατεβαίνοντας τις σκάλες των βουλευτικών γραφείων!

Από την άλλη η χαρά των βουλευτών και των κομμάτων αυτό το πελατειακό αλισβερίσι! Έτσι από τη μία Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ (συμπολιτευόμενοι) πάνε να μοιράσουν την τράπουλα (το είδαμε και με τους διορισμούς στα Νοσοκομεία), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθεια του να κάνει τη διαφορά προωθεί πιλοτικά ονόματα και όπου κάτσει η μπίλια! Έτσι θα καταλήξουμε να βάφουμε, μετά τις εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση ξανά την Ελλάδα μπλέ με πράσινες ρίγες ή βούλες και ροζ! Το θέμα είναι πως, ενώ θα ξαναθυμηθούμε το τραγούδι του Μηλιώκα… «ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ», από την άλλη για άλλη μια φορά θα παραμείνουμε θεατές στο ίδιο έργο!

Κατά το κοινώς λεγόμενο «τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου» ! Τέτοια φώτα μας δίνουν τόσο πεφωτισμένοι θα παραμείνουμε αν εξακολουθούμε να κρυβόμαστε υπό τη σκιά τους!

Κ.Κ.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ

 

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή