Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Εδώ και έξι μήνες οι καθαρίστριες που εργάζονται σε καθεστώς εργολαβίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων παραμένουν απλήρωτες. Από την ημέρα που αποφάσισαν να κιν Εδώ και έξι μήνες οι καθαρίστριες που εργάζονται σε καθεστώς εργολαβίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων παραμένουν απλήρωτες. Από την ημέρα που αποφάσισαν να κιν Rating: 0

Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων

Αλληλεγγύη στον αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων

kkemlΕδώ και έξι μήνες οι καθαρίστριες που εργάζονται σε καθεστώς εργολαβίας στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων παραμένουν απλήρωτες. Από την ημέρα που αποφάσισαν να κινητοποιηθούν συλλογικά και να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, η αντιμετώπιση της εργοδοσίας ήταν να τις απειλήσει με απολύσεις και υποχρεωτικές άδειες. Μια εργοδοσία γνωστή για τη στάση της απέναντι στους εργαζόμενους που απασχολεί, έχοντας ξαναπροβεί σε απολύσεις στο πρόσφατο παρελθόν χωρίς να πληρώνει τις υποχρεώσεις της (δεδουλευμένα, αποζημίωση) και όλα αυτά μην έχοντας σύμβαση με το Νοσοκομείο εδώ και 6 μήνες. Για αρκετές ημέρες λοιπόν οι καθαρίστριες και αρκετοί Τρικαλινοί συμπαραστάτες στον αγώνα τους συγκεντρώνονται στην είσοδο του Νοσοκομείου με βασικά αιτήματα την πληρωμή των δεδουλευμένων και να μην ισχύσουν οι απολύσεις των τεσσάρων αγωνιζόμενων καθαριστριών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου παρουσιάζεται ως «Πόντιος Πιλάτος» λέγοντας ότι δεν έχει καμία ευθύνη, από την άλλη όμως αφήνει τον εργολάβο να συνεχίζει ανενόχλητος τη «δράση» του χωρίς σύμβαση. Τον αγώνα των καθαριστριών στηρίζουν έμπρακτα αρκετοί Τρικαλινοί, πολιτικές οργανώσεις, παρατάξεις, το Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων, ενώ εκκωφαντική είναι η σιωπή του Εργατικού Κέντρου που δεν έχει βγάλει ούτε μισή ανακοίνωση για το θέμα.

Ο αγώνας των καθαριστριών έχει γίνει το αγκάθι των τελευταίων ημερών που όλοι προσπαθούν να το βγάλουν. Και αυτό γιατί χαλάει την εικόνα του περίφημου και αγιοποιημένου, από την κυβέρνηση και τα ΜΜΕ, ιδιωτικού τομέα και γενικά αυτού του μοντέλου απασχόλησης που έχουν επιβάλλει από κοινού κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ. Για αυτό συνδέεται άμεσα με τον αγώνα των άλλων καθαριστριών. Αυτών που εδώ και 10 μήνες έξω από το Υπ. Οικονομικών, χαλάνε τη σούπα της «ανάπτυξης» και της «ανάκαμψης» που προσπαθεί η κυβέρνηση να περάσει. Άλλωστε αυτό που αποδεικνύεται μέσα από αυτά που όλοι οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα βιώνουν τα τελευταία κυρίως χρόνια είναι οι συνεχόμενες προσπάθειες του συστήματος να επιβάλλει παντού τις συνθήκες της επισφάλειας, της ελαστικής, ακόμα και της απλήρωτης εργασίας, τον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα. Για αυτό και τέτοιοι αγώνες πρέπει να έχουν την στήριξη και την ενεργή συμπαράσταση όλου του λαού. Γιατί μια νίκη για αυτές τις καθαρίστριες και για όποιον άλλον αγωνίζεται είναι νίκη για όλους.

Η οργάνωση Τρικάλων του ΚΚΕ(μ-λ) καλεί τον Τρικαλινό λαό σε ενεργή συμπαράσταση και στήριξη του αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και την ακύρωση των απολύσεων.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή