Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό!  Η απεργία πείνας θα νικήσει! Reviewed by Momizat on . Ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 22 μέρες σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας «το σώμα του για οδόφραγμα», διεκδικώντας, από κοινού με τον Ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 22 μέρες σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας «το σώμα του για οδόφραγμα», διεκδικώντας, από κοινού με τον Rating: 0

Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό!  Η απεργία πείνας θα νικήσει!

Αλληλεγγύη στον Νίκο Ρωμανό!  Η απεργία πείνας θα νικήσει!

Ο αναρχικός κρατούμενος Νίκος Ρωμανός βρίσκεται εδώ και 22 μέρες σε απεργία πείνας, χρησιμοποιώντας «το σώμα του για οδόφραγμα», διεκδικώντας, από κοινού με τον Ηρακλή Κωστάρη, το δικαίωμά του στις εκπαιδευτικές άδειες για να σπουδάσει στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου πέρασε αφού έδωσε πανελλαδικές εξετάσεις μέσα από τη φυλακή. Ο Νίκος Ρωμανός κατά τη σύλληψη του διαπομπεύθηκε και βασανίστηκε άγρια ως τρομοκράτης, κατηγορία που το δικαστήριο απέρριψε.


Η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού είναι εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», με άμεσα υπαρκτό κίνδυνο για μόνιμες βλάβες στην υγεία του ή ακόμα και να χάσει οριστικά τη μάχη του για ζωή. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση της ακραίας λιτότητας, του αυταρχισμού και της ακροδεξιάς ατζέντας, θα έχει την απόλυτη ευθύνη για ό,τι συμβεί στον απεργό πείνας. Από κοινού με τους κρατικούς της μηχανισμούς θα είναι οι μόνοι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί μιας δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου που επιλέγει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του ως κρατούμενος, με όπλο την ίδια του τη ζωή.


Η Κυβέρνηση και ο Υπουργός Δικαιοσύνης λειτουργώντας εκδικητικά πέρα από κάθε θεσμικό πλαίσιο, επιδιώκουν να εμπεδώσουν το δόγμα της μηδενικής ανοχής. Οι υπερασπιστές «του νόμου και της τάξης», βέβαια, δε διστάζουν να προβαίνουν σε κινήσεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βασανισμού κρατουμένου, δίνοντας εντολή για αναγκαστική σίτιση. Η εξαίρεση δικαιωμάτων και ελευθεριών, που με αγώνες έχουν κατακτηθεί, τείνει να γίνει ο κανόνας για όλους και όλες μας, μέσα σε μια συνθήκη κρίσης ολοένα και πιο βαθιάς, την ώρα που κάθε επίδοξο «success story» γίνεται ολοένα και πιο φαιδρό.


Η αλληλεγγύη, όμως, στον Ν.Ρωμανό πληθαίνει, τόσο απ τα μέσα με απεργίες πείνας συντρόφων του κρατουμένων, όσο κι απ τους χιλιάδες ανθρώπους που κινητοποιούνται στην Ελλάδα και αλλού. Ο αγώνας αυτός πρέπει να γίνει υπόθεση ολόκληρης της πληττόμενης και αγωνιζόμενης κοινωνίας προκειμένου να τον οπλίσει με αλληλεγγύη και να είναι νικηφόρος για όλες και όλους μας. Δε θα επιτρέψουμε να γίνει η κοινωνία φυλακή, θα τους ανατρέψουμε για να ζήσουμε όπως εμείς επιθυμούμε!

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή