"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ Τρικάλων στους Πρόσφυγες του Ατλάντικ

Σχετικά άρθρα

lafarm

Την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και τα παιδιά τους που μένουν στα Τρίκαλα εξέφρασαν σήμερα το μεσημέρι εργατικά σωματεία και εργαζόμενοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Μισθωτών Λογιστών και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων .

Διάφορα είδη ρουχισμού αλλά και παιχνίδια,  που συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από τα σωματεία που πήραν την πρωτοβουλία στα γραφεία τους στο χώρο του εργατικού κέντρου,  μοιράστηκαν στις οικογένειες των προσφύγων που μένουν στο χώρο του Ατλάντικ στα Τρίκαλα.

Εμφάνιση 3.jpg

Σε σχετική τους  ανακοίνωση  , που μετέφρασαν και στα αγγλικά και μοίρασαν στους πρόσφυγες τα εργατικά σωματεία τονίζουν:

« Στεκόμαστε στο πλευρό των Μεταναστών και των Προσφύγων και οργανώνουμε δράσεις στην Πόλη μας.

Καλούμε τα συνδικάτα να κάνουν δική τους υπόθεση τα προβλήματα των μεταναστών και των προσφύγων μαζί με τον αγώνα για τα προβλήματα της εργατικής τάξης στο Νομό μας, την πάλη για την προστασία των ανέργων και όσων υποφέρουν από τη φτώχεια και την ανέχεια, την πάλη για μια καλύτερη ζωή των εργατών ανεξάρτητα από φυλή, χρώμα, θρησκεία.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να εξασφαλιστούν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαμονής σε όλους τους χώρους που σήμερα στεγάζονται πρόσφυγες και μετανάστες. Να δρομολογηθεί άμεσα η μεταφορά τους σε αξιοπρεπείς στεγασμένους χώρους, με προτεραιότητα σε εγκύους, στις οικογένειες με παιδιά και στα Άτομα Με Ειδικές Ανάγκες. Να εξασφαλιστεί επαρκής σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Απομονώνουμε τα κελεύσματα μίσους των φασιστών και άλλων που κατηγορούν τους πρόσφυγες, για να κρύψουν τον πραγματικό ένοχο για τους πολέμους και την προσφυγιά: Τα μονοπώλια και τη δίψα τους για περισσότερα κέρδη.

Εμφάνιση 5.jpg

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση και στον κίνδυνο γενικευμένης πολεμικής σύρραξης, στον κίνδυνο για νέες εκατόμβες νεκρών και καραβάνια προσφύγων, χρειάζεται οι εργαζόμενοι μέσα από τα σωματεία μας, μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες, ενωμένοι, να οργανώσουμε τον αγώνα και την πάλη μας.

Απαιτούμε:

  • Την Ακύρωση των Συνθηκών και Κανονισμών (Δουβλίνου, ΕΕ-Τουρκίας, κ.α.) που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες
  • Να αναγνωριστεί η προσφυγική ιδιότητα σε όλες τις εθνικότητες που προέρχονται από χώρες που έχουν δεχτεί ιμπεριαλιστική επίθεση
  • Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές υποδοχής, καταγραφής και προσωρινής φιλοξενίας με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Να εξασφαλιστεί επαρκής, ποιοτική σίτιση, που θα καλύπτει τις διατροφικές τους ανάγκες μακροπρόθεσμα και θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες.
  • Nα εξασφαλιστεί η ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην εκπαίδευση με ευθύνη του κράτους και να παρθούν γι΄ αυτό όλα τα απαραίτητα μέτρα.
  • Να αναλάβει την ευθύνη των υπηρεσιών Υγείας το κράτος, τα δημόσια νοσοκομεία της περιοχής και για το Νομό μας να είναι στην ευθύνη το Γενικό Νοσοκομεία του Νομού μας και όχι οι ΜΚΟ. Να ενισχυθούν οι δημόσιες υποδομές με προσωπικό και χρηματοδότηση. Να εφαρμοστούν προγράμματα πρόληψης και αντιμετώπισης ασθενειών, εμβολιασμού κ.λ.π.
  • ΌΧΙ στο ΝΑΤΟ και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης