Αμερικάνικο ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο με συμμετοχή της NASA! ( βίντεο) Reviewed by Momizat on . Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο βουνό των Θεών, του ελληνοαμερικανικού οργανισμού Εllopia Media Group, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία μ Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο βουνό των Θεών, του ελληνοαμερικανικού οργανισμού Εllopia Media Group, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία μ Rating: 0

Αμερικάνικο ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο με συμμετοχή της NASA! ( βίντεο)

Olimpos
Πρόκειται για το πρώτο τηλεοπτικό αφιέρωμα στο βουνό των Θεών, του ελληνοαμερικανικού οργανισμού Εllopia Media Group, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, σε συνεργασία με τo δίκτυο PBS της αμερικανικής δημόσιας τηλεόρασης.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη. Το μίνι ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορία του Ολύμπου, αλλά και τους τρόπους ανάβασής του από την περιοχή Ελασσόνα, της Θεσσαλίας. Με την συμβολή της ΝΑΣΑ το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει πλάνα από δορυφόρο, αλλά και από το βουνό/ηφαίστειο Όλυμπος που βρίσκεται στον πλανήτη Άρη.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έχει κάτι ιδιαίτερο: Μας ξεναγεί στο βουνό των Θεών από τη μεριά της Ελασσόνας. Γι” αυτό και ονομάζεται: “Elassona: The secret path to mount Olympus” («Ελασσόνα: Το μυστικό μονοπάτι προς το βουνό Όλυμπος».

«Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την ομορφιά της Ελλάδας. Ο Όλυμπος είναι ίσως το πιο αναγνωρισμένο βουνό στον κόσμο και δυστυχώς η Ελλάδα δεν έχει κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες να το προβάλλει προς τα έξω» δηλώνει η σκηνοθέτις Αθηνά Κρικέλη. Και συμπληρώνει:

«Οι αρμόδιες αρχές της Θεσσαλίας τον υποβαθμίζουν, ενώ θα μπορούσε ο Όλυμπος να αποτελεί τη βασική αιτία προσέλευσης τουρισμού στην περιοχή. Να σκεφτείτε πως όταν κάποιος ψάξει στο διαδίκτυο για τον Όλυμπο (στην αγγλική γλώσσα) θα εμφανιστούν περισσότερα αποτελέσματα για τους άλλους «Ολύμπους» στην Αμερική και τον κόσμο και ελάχιστα για τον Όλυμπο της Ελλάδας..

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή