Αμετανόητος ο Ερντογάν: Έχουμε σχέδια να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά Reviewed by Momizat on . Την πρόθεσή του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί επανέλαβε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά την προεκλογική του ομιλία στην Κωνσταν Την πρόθεσή του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί επανέλαβε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά την προεκλογική του ομιλία στην Κωνσταν Rating: 0

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Έχουμε σχέδια να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

Αμετανόητος ο Ερντογάν: Έχουμε σχέδια να κάνουμε τζαμί την Αγιά Σοφιά

Την πρόθεσή του να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί επανέλαβε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά την προεκλογική του ομιλία στην Κωνσταντινούπολη, όπως κάνει καθημερινά από την περασμένη Κυριακή, δήλωσε πως σκοπεύει να μετατρέψει την Αγία Σοφία από μουσείο σε τζαμί.

«Τώρα, μετά τις εκλογές, ελπίζουμε να μετατρέψουμε την Αγιά Σοφιά πίσω στο τζαμί ως το όνομα του μουσείου. Έχουμε κάποια σχέδια και θα τα εφαρμόσουμε στην πράξη», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.Μάλιστα δεν δίστασε να συσχετίσει εκ νέου την απόφασή του αυτή με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, αλλά και την κυριαρχία του Ισραήλ στα Υψίπεδα του Γκολάν, από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας πως «όσοι κάνουν σχέδια για τα Υψίπεδα του Γκολάν και την Ιερουσαλήμ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχουν και άλλα σχέδια για τα σχέδιά τους αυτά».

Όλα αυτά, ενώ εντείνονται οι διεθνείς αντιδράσεις, καθώς μετά την UNESCO, που προειδοποίησε πως για οποιαδήποτε αλλαγή στο καθεστώς της Αγίας Σοφίας, απαιτείται η έγκριση του οργανισμού, η αμερικανική Επιτροπή για τη Διεθνή Θρησκευτική Ελευθερία (USCIRF) καταδικάζει επίσης τις αξιώσεις Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή