"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Αμόκ για κρυμμένο θησαυρό στην Βλαχάβα Τρικάλων !!!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αμόκ για κρυμμένο θησαυρό στην Βλαχάβα Τρικάλων!!!…Φορτωμένος σκαπτικά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας και με νέες ελπίδες…

Ο γνωστός Ελληνοαυστραλός χρυσοθήρας Βαγγέλης Δήμας έχει αρχίσει νέες έρευνες για τον εντοπισμό αμύθητου θησαυρού στα Τρίκαλα, και συγκεκριμένα στη Βλαχάβα.

 Αμόκ για κρυμμένο θησαυρό στην Βλαχάβα Τρικάλων!!!

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 72χρονος «Ιντιάνα Τζόουνς» ψάχνει για χρυσάφι, αφού στο παρελθόν έχει επιχειρήσει και σε άλλες περιοχές, όπως η Βασιλική και η Χρυσαυγή. Χωρίς αποτέλεσμα, όμως, καθώς ο θησαυρός αποδείχθηκε… άνθρακας!

«Είναι μια νέα δουλειά, που θα διαρκέσει περίπου έναν με δύο μήνες. Χρειάστηκαν περίπου 15 μήνες για να πάρω την πολυπόθητη άδεια από το δημοτικό συμβούλιο Καλαμπάκας για να αρχίσω τις έρευνες και ήδη σκάβουμε περίπου 10 μέρες. Εχω το δικό μου συνεργείο και ευελπιστώ σε τρεις εβδομάδες να έχουμε ολοκληρώσει τις εκσκαφές και να έχουμε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο τώρα…» είπε στην «Espresso» ο κ. Δήμας.

Η καταγωγή του 72χρονου είναι από τη νότια Εύβοια, αλλά επί 40 χρόνια έζησε στην Αυστραλία, όπου δούλεψε ως μηχανικός – ηλεκτρολόγος. Το 2012 έκανε ανασκαφές στη Βασιλική Τρικάλων, όπου θεωρούσε ότι θα έβρισκε τον θησαυρό του Αλή Πασά μέσα σε δεκάδες δωμάτια-θυρίδες. Ομως βρήκε μόνο… νερό, που ήταν πολύτιμο για τις γεωργικές καλλιέργειες και γι’ αυτό οι μόνοι που ευνοήθηκαν από τις έρευνές του ήταν οι αγρότες της περιοχής!

Το 2015 αποφάσισε να ψάξει στη Χρυσαυγή, όμως πάλι δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Πάντως, αν και κρατά το στόμα του κλειστό αναφορικά με το τι ακριβώς ψάχνει αυτή τη φορά, κυκλοφορούν διάφορες φήμες.

Κάποιοι μιλούν για τσουβάλια με χρυσά πεντόλιρα από την εποχή της Τουρκοκρατίας και άλλοι για σεντούκια με χρυσές λίρες. Μένει να δούμε αν ο επίδοξος χρυσοθήρας, που δεν το βάζει κάτω, θα εντοπίσει αυτή τη φορά κάτι αξίας ή θα βρει πάλι νερό όπως την τελευταία φορά ή… τενεκέδες, όπως έγινε πριν από λίγα χρόνια με άλλον χρυσοθήρα, που αναζητούσε τον θησαυρό του Αλή Πασά στους Αγίους Θεοδώρους Τρικάλων!

Πηγή : espressonews.gr από την Εύα Παπαδάτου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης