"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Ανάγκες πρώτης προτεραιότητας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ελα, να σταθούμε εδώ και να αφουγκραστούμε, και περιμένω και σένα να καταλάβεις πρώτα και μετά να βοηθήσεις!!!!:
Λοιπόν…
• Ανάγκη πρώτιστη, εννοείται, ότι είναι να μπορεί κάθε άνθρωπος να ζήσει σαν νοικοκύρης στον τόπο του. Συνεπώς, για να μπορεί κάθε άνθρωπος και κατ’ επέκταση κάθε λαός να είναι νοικοκύρης στον τόπο του, σημαίνει ότι ο λαός πρέπει να διαφεντεύει τη μοίρα του, άρα με λίγα λόγια θα πρέπει -αν μη τι άλλο- να σταματήσει κάθε πόλεμος που γίνεται στη χώρα του. Για να σταματήσει ο πόλεμος λοιπόν θα πρέπει εσύ, εγώ, όλοι μας να αντίδρασουμε ενάντια σε κάθε πολέμο που γίνενται από εκείνους που θέλουν να κερδίσουν ή καλύτερα να κλέψουν τον όποιον πλούτο της όποιας χώρας. Με λίγα λόγια, σημαίνει ότι πρέπει να αντιδράσουμε στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
• Ανάγκη πρώτιστη, επίσης, είναι να ανοίξουν τα σύνορα για όλους εκείνους που θέλουν να πάνε, εκεί όπου έχουν τη μισή τους καρδιά, όποια κι αν είναι αυτή… είτε η οικογένειά τους είτε οι ανθρώποι που αγαπάνε είτε κυρίως η ανάγκη για επιβίωση αλλά είτε και η ελπίδα συνάμα για μια καλύτερη ζωή.
• Δεν ξέρω αν ακούγεται περίεργο άλλά όταν τους βομβαρδίζουν όλοι, ακόμη και η χώρα “μας” με απόφασεις της “αριστερής” κυβέρνησή “μας” (ναι η χώρα μας, αυτή που παραχωρεί βάσεις για να απογειώνονται αεροπλάνα που βομβαρδίζουν αυτές τις χώρες, αυτή που καλεί την Frontex και το Nato για να ελέγχει το Αιγαίο) ε! τότε εγώ, εσύ, εμείς, όλοι μας τους το οφείλουμε.
• Η ουσία είναι ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να ζει αξιοπρεπώς είτε είναι άνεργος, είτε εργαζόμενος, είτε φτωχός, είτε πρόσφυγας είτε μετανάστης ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται στη χώρα μας ή οπουδήποτε αλλού. Όπως διεκδικούμε να ζει αξιοπρεπώς στο σύνολό του ο κόσμος της εργασίας και της ανεργίας – και πρέπει να το διεκδικούμε- έτσι και πρέπει να κατανοήσουμε, ότι πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και οι πρόσφυγες. Κοινές είναι οι αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά, την ανεργία και τη μετανάστευσή μας.
Μετά από όλα αυτά και χωρίς να μειώνεται η ιεράρχησή τους!
Ανάγκες πρώτης προτεραιότητας
• Αντηλιακά, αντηλιακά, αντηλιακά, αντηλιακά (τα παιδιά έχουν αρχίσει και έχουν εγκαύματα από τον ήλιο)
• Ενυδατικές κρέμες
• Πλαστικά ποτήρια, κατσαρολικά, πιάτα και τα σχετικά (για να μπορούν να μαγειρεύουν…)
• Χαρτί υγείας , χαρτομάντιλα, μωρομάντιλα / υγρά αντισηπτικά μαντιλάκια
• Σαμπουάν & σαπούνια
• Απορρυπαντικό ρούχων (όχι πλυντηρίου)
• Ξυραφάκια, χτένες
• Οδοντόβουρτσες & οδοντόκρεμες
Γενικότερες ανάγκες:
1. Μπισκότα και γενικά ό,τι ένα παιδί θα έτρωγε το απόγευμα, μετά από τις… δραστηριότητές του
2. Φακοί ,γιατί το βράδυ δεν έχουν φως
3.Πετρογκάζ ( έχουμε ξεχασμένα στα παιδικά μας χρόνια πολλοί)
4.Αλάτι ,ζάχαρη, Τσάι (σε φακελάκια)
5.Χτένες & βούρτσες για τα μαλλιά
6.Σακούλες σκουπιδιών μεγάλες
7.Μπατονέτες
8.Είδη ραπτικής
9. ότι μπορεί να μαγειρευτεί ( μακαρόνια, όσπρια, λάδι…)
Και μην ξεχνάμε τα παιδιά: ό,τι μπορεί να δώσει χαρά σε ένα πιτσιρίκι: από κοκαλάκια για τα μαλλιά μέχρι χαρτιά, μπογιές, υλικά για ζωγραφική, μέχρι ώρες δημιουργικής(!) απασχόλησης από εκπαιδευτικούς.

Eύη Τάχου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης