Ανάκληση παρτίδων παιδικών εμβολίων από τον ΕΟΦ Reviewed by Momizat on . Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec Suspension for injection σε προγεμισμένη σύριγγα που χρησιμοποιείται για το εμβόλι Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec Suspension for injection σε προγεμισμένη σύριγγα που χρησιμοποιείται για το εμβόλι Rating: 0

Ανάκληση παρτίδων παιδικών εμβολίων από τον ΕΟΦ

Ανάκληση παρτίδων παιδικών εμβολίων από τον ΕΟΦ

Ο ΕΟΦ ανακοίνωσε ότι ανακαλεί παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec Suspension for injection σε προγεμισμένη σύριγγα που χρησιμοποιείται για το εμβόλιο του μηνιγγιτιδόκοκκου.

Σύμφωνα με τον ΕΟΦ οι παρτίδες του φαρμακευτικού προϊόντος Meningitec ανακλήθηκαν λόγω ύπαρξης σωματιδίων οξειδίου του σιδήρου στις προγεμισμένες σύριγγες (υπ. αριθμ.84865/3-10-2014 απόφαση Προέδρου ΔΣ/ΕΟΦ).
Δείτε τις παρτίδες που αποσύρονται σύμφωνα με τον ΕΟΦ

image

Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί καμία αναφορά από επαγγελματία υγείας για παρουσία σωματιδίων σε εμβόλιο MENINGITEC και δεν έχει καταγραφεί καμία ανεπιθύμητη ενέργεια από τη χρήση του προϊόντος. Για προληπτικούς λόγους, ο ΕΟΦ παρακαλεί τους παιδιάτρους να πραγματοποιούν οπτικό έλεγχο όλων των εμβολίων πριν τη χορήγησή τους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή