"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

32.7 C
Trikala

Ανάπλαση Ληθαίου: Κυβόλιθος και συνοδές εργασίες στο τελευταίο τμήμα της οδού Οθωνος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με παρεμβάσεις στο οδόστρωμα, ξεκίνησε η ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του Ληθαίου ποταμού στην οδό Οθωνος.
Από το πρωί της Παρασκευής 18 Οκτωβρίου 2024 έγινε η προεργασία για το νέο οδόστρωμα από κυβόλιθο, που θα τοποθετηθεί στο τμήμα, από την υπό κατεδάφιση γέφυρα Μαρούγγαινας, μέχρι την πεζογέφυρα Ασκληπιού.
Το έργο θα γίνει σε δύο φάσεις. Σε αυτή τη φάση θα τοποθετηθεί κυβόλιθος στο οδόστρωμα στο τμήμα της οδού Οθωνος, ανάμεσα στη γέφυρα Μαρούγγαινας και την κεντρική πεζογέφυρα.
Μετά τα Χριστούγεννα θα ολοκληρωθούν και τα τελευταία μέτρα, επί της οδού Κανούτα, από την κεντρική πεζογέφυρα μέχρι την πεζογέφυρα Ασκληπιού.
Παράλληλα θα γίνουν και οι συνοδές εργασίες για την ομαλή κίνηση των ποδηλάτων στον ποδηλατόδρομο εκτός από το πολύ μικρό τμήμα του, δίπλα από την υπό κατασκευή νέα γέφυρα Μαρούγγαινας, η κατεδάφιση της οποίας προχωρά κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι το μεγάλο αυτό έργο της ανάπλασης του Ληθαίου (“Ανάπλαση Παρόχθιας Ζώνης Ληθαίου Ποταμού κατά μήκος της κοίτης εντός του σχεδίου πόλης”) είχε προϋπολογισμό 3,1 εκατ. €, που  προσήλθε από το ΠΕΠ Θεσσαλίας, ΠΔΕ και ΕΤΠΑ.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κάγκελα να βάλουν στην άκρη του πεζοδρομίου, σε εκείνο το τμήμα της Όθωνος ανάμεσα από κεντρική γέφυρα και Μαρούγγαινα. Το υπάρχον παλιό καγκελάκι είναι πολύ κοντό, έτσι και παραπατήσει κανένας πεζός θα φύγει κατευθείαν κάτω στο ποτάμι. Είναι επικίνδυνο, περνάνε και μικρά παιδιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης