Αναβλήθηκε η δίκη των 23 αγροτών Reviewed by Momizat on . Αναβολή για τις 10 Οκτώβρη 2014 πήρε η δίκη 23 αγροτών από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, ανάμεσά τους και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγ Αναβολή για τις 10 Οκτώβρη 2014 πήρε η δίκη 23 αγροτών από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, ανάμεσά τους και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγ Rating: 0

Αναβλήθηκε η δίκη των 23 αγροτών

Αναβλήθηκε η δίκη των 23 αγροτών

Αναβολή για τις 10 Οκτώβρη 2014 πήρε η δίκη 23 αγροτών από την Καρδίτσα, τη Λάρισα και τα Τρίκαλα, ανάμεσά τους και οι πρόεδροι των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των τριών νομών, Βαγγέλης Μπούτας, Ρίζος Μαρούδας και Απόστολος Θωμόπουλος (και υποψήφιος Δήμαρχος Φαρκαδόνας). Κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην αγροτική κινητοποίηση του 2010. Ως μάρτυρες κατηγορίας, εκτός από έναν αστυνομικό, έχουν κληθεί να καταθέσουν ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της κινητοποίησης του 2010, τα τρακτέρ των αγροτών ήταν παραταγμένα από τις 18 έως τις 28 Γενάρη κατά μήκος της Εθνικής Οδού, στο ύψος του Κόμβου της Νίκαιας, χωρίς να αποκλείουν το οδόστρωμα. Ωστόσο, ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων και μεγαλοξενοδόχοι της περιοχής, εξαπέλυαν συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις εναντίον των αγωνιζομένων αγροτών και ζητούσαν την επέμβαση των κατασταλτικών μηχανισμών για να σταματήσει ο αγώνας, επειδή -όπως ισχυρίζονταν- έπληττε τα συμφέροντα της βιομηχανίας και του τουρισμού.

Πηγή rizospastis.gr

Αφήστε το σχόλιο σας