"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

25.1 C
Trikala

Αναζήτησαν λύσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει με τους 10 εργαζόμενους της ΕΑΣ Τρικάλων προσπάθησε να δοθεί για ακόμα μια φορά χθες το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων.

Ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα έχουν υπάρξει αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των υπαλλήλων της Ένωσης, με την μετατροπή των συλλογικών συμβάσεων σε ατομικές.

Η χθεσινή συνάντηση έγινε, προκειμένου να ενημερωθούν οι δέκα υπάλληλοι της ΕΑΣ Τρικάλων για τα όσα ειπώθηκαν στην συνάντηση που είχαν το απόγευμα της περασμένη Τετάρτης, μέλη της Διοίκησης του εργατοϋπαλληλικού κέντρου με τον πρόεδρο της ΕΑΣ Τρικάλων, κ. Αχιλλέα Λιούτα, όπου ζήτησαν να ενημερωθούν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και για να συζητήσουν για τους υπαλλήλους που δεν θέλησαν.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, κα. Ντίνα Δήμα αυτό που τονίσθηκε στην προχθεσινή συνάντηση είναι ότι το 85% των υπαλλήλων της ΕΑΣ Τρικάλων έχει υπογράψει ατομικές συμβάσεις και πως δε μπορούν να υπάρχουν υπάλληλοι δύο ταχυτήτων.

«Θα μιλήσουμε με τους εργαζόμενους και θα δούμε πως θα κινηθούμε παρακάτω. Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων. Ζητήσαμε από τον πρόεδρο της Ένωσης να μην υπάρξουν άλλες απολύσεις και να μην περικοπούν και άλλο οι μισθοί των εργαζομένων» ανέφερε η πρόεδρος του τοπικού εργατοϋπαλληλικού κέντρου.

Σημειωτέον, μέσα στις επόμενες ημέρες οι 10 εργαζόμενοι της ΕΑΣ Τρικάλων θα καθορίσουν τη στάση που θα κρατήσουν, ενώ κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδυνής συνάντησης τέθηκαν επί τάπητος όλοι οι παράμετροι για το πρόβλημα τους.

Παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή για τις απολύσεις στην ΕΑΣ Τρικάλων

Συνεχίζει τις πολιτικές του παρεμβάσεις το ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην Ένωση- Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων, (ΕΑΣΤ). Η πρόσφατη παρέμβαση του Κόμματος είναι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο με την πραγματοποίηση ερώτησης για το ζήτημα των απολύσεων στην ΕΑΣΤ.

Αναλυτικά στο κείμενο της ερώτησης αναφέρονται τα εξής:

 

« ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους ΥπουργούςΑγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

 

Θέμα: Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων στην «Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρι­σμός Τρικάλων» που αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Χρησιμοποιώντας το εκβιασμό της απόλυσης η διοίκηση της συνεταιριστικής οργάνωσης «Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων» επιχειρεί να αναγκάσει τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με νέες μειώσεις των αποδοχών τους που θα αθροισθούν στη μείωση κατά 40% ήδη που έχει υποστεί με την μετενέργεια, εκ περιτροπής εργασία κλπ. Ήδη έχει προχωρήσει σε απολύσεις 4 εργαζομένων που αρνήθηκαν να υπογράψουν τις ατομικές συμβάσεις και απειλεί να προχωρήσει στην απόλυση των υπολοίπων.

Για την δεινή οικονομική κατάσταση των συνεταιριστικών οργανώσεων δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά οι κυρίαρχες πολιτικές επιλογές που ήθελαν να ξεμπερδέψουν με τις συνεταιριστικές οργανώσεις αφού τις χρησιμοποίησαν για ρουσφέτια και για να απορροφήσουν τις επιπτώσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) προωθώντας ταυτόχρονα πιο αποτελεσματικά τους στόχους της ΚΑΠ και της ΕΕ, για την ενίσχυση της δράσης του μεγάλου κεφαλαίου στους τομείς της παραγωγής, της εμπορίας και επεξεργασίας των αγροτικών προϊόντων αλλά και τη συγκέντρωση της παραγωγής σε λιγότερα χέρια. Χρεοκόπησαν και τους συνεταιρισμούς και τους μικρομεσαίους αγρότες.

Ευθύνη έχουν και οι διοικήσεις που στήριξαν αυτές τις πολιτικές αλλά και με συγκεκριμένες επιλογές οδήγησαν τις συνεταιριστικές οργανώσεις σε αδιέξοδο, για τα ελλείμματα και τα χρέη και όχι οι εργαζόμενοι.

 ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Αν προτίθενται να πάρουν μέτρα ώστε να ανακληθούν οι απολύσεις των εργαζομένων στην «Ένωση – Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικάλων» και να μην εφαρμοσθούν οι ατομικές συμβάσεις που υπογράφηκαν κάτω από την απειλή της απόλυσης.

Οι βουλευτές Γιώργος Λαμπρούλης, Διαμάντω Μανωλάκου, Νίκος Μωραΐτης »

 

 

Ε.Κ.  (Πρωινός Λόγος)

WP_20141204_017

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης