"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.5 C
Trikala

Βρέθηκε λύση για τις πράξεις εφαρμογής

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα που επί χρόνια παραμένει άλυτο, θέτει σε τροχιά επίλυσης ο Δήμος Τρικκαίων. Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, αρχίζει η κατά νόμο ορισμένη διαδικασία για τις εναπομείνασες πράξεις εφαρμογής στο σχέδιο πόλεως Τρικάλων. Δηλαδή, αρχίζει η διαδικασία για την προώθηση των μη κυρωμένων πράξεων εφαρμογής σε πέντε περιοχές της πόλης:
– Κεραμαριά
– Μπάρα
– Αγία Μονή ΙΙ
– Πυργετός – Αμπελόκηποι
– Κλωτσοτήρα – Τρικκαίογλου.
Κάποιες ιδιοκτησίες σε αυτές τις περιοχές παραμένουν μη κυρωμένες ακόμη κι από το 2001, ενώ σε άλλες, αναρτήσεις έχουν γίνει το 2008. Είναι, όμως, εμφανές, ότι το πρόβλημα των ιδιοκτητών είναι τεράστιο, ενώ ούτε ο Δήμος ωφελείται από τη χρόνια αυτή καθυστέρηση.
Ετσι, σήμερα το πρωί, ο κ. Παπαστεργίου συγκάλεσε σύσκεψη, με συμμετέχοντες: από τη μία πλευρά τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες (προϊσταμένη Δ/νσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος κ. Ζ. Πισκόια και προϊστάμενο τμήματος Πολεοδομικών Εφαρμογών κ. Βασίλη Πουλιανίτη) και από την άλλη, εκπροσώπους των μελετητικών γραφείων (οι κ.κ. Μαρία Κούτσια, Δημ. Κανναβός, Κ. Σιαμπαρίνας).
Αντικείμενο της σύσκεψης, η προώθηση όλων των απαραίτητων των εργασιών, προκειμένου τα προβλήματα να επιλυθούν. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν να:
1. Οριοθετηθούν κοινόχρηστοι χώροι, οδοί, πλατείες,
2. Αποκτηθούν κοινόχρηστοι χώροι από τον Δήμο, προς όφελος των πολιτών, για δημόσιες ή δημοτικές δομές (σχολεία, ΚΑΠΗ κ.α.
3. Αξιοποιηθούν οικόπεδα που ανήκουν σε δημότες και εν γένει ιδιώτες.

Ολόκληρη αυτή η διαδικασία απαιτεί τη δαπάνη ενός ποσού, το οποίος, όμως, έχει ήδη εξασφαλιστεί από τον Δήμο, μέσω του «Πράσινου Ταμνείοου» του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ετσι, η προώθηση των μη κυρωμένων πράξεων εφαρμογής, επιλύει προβλήματα, δίνοντας τέλος σε μια χρόνια αναμονή ιδιοκτητών, αλλά και του Δήμου, προς όφελος ολων.

 

Από το γραφείο Τύπου

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης