"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

38.1 C
Trikala

Ανακαίνιση κατοικίας – Πώς η κατάλληλη διαμόρφωση του σπιτιού βοηθάει στην εξοικονόμηση ενέργειας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ενεργειακή αναβάθμιση μια παλιάς κατοικίας σαν εγχείρημα, δεν είναι κάτι εύκολο. Ένα παλιό σπίτι που έχει μια συγκεκριμένη ιστορία, πρέπει να συντηρηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αλλοιωθεί, με τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν, το αρχικό στυλ και ο χαρακτήρας του.Παρακάτω, θα δούμε μερικές αλλαγές όσον αφορά την αισθητική και την δομή του σπιτιού.

 

Δημιουργία ελκυστικών χώρων

 

Η αναδιαμόρφωση του εσωτερικού και το άνοιγμα των χώρων, μεταξύ της κουζίνας, της τραπεζαρίας και του καθιστικού, θα δώσει την ψευδαίσθηση ενός ενιαίου, μεγάλου χώρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η οικογένεια να έρχεται πιο κοντά και να υπάρχει περισσότερη επικοινωνία, αφού οι περισσότεροι χώροι θα επικοινωνούν μεταξύ τους.

 

Το κλίμα και η άνεση μέσα στην κατοικία παίζει μεγάλο ρόλο. Αυτό επιτυγχάνεται με τον κατάλληλο κλιματισμό και μόνωση του σπιτιού, μέσα και έξω. Η μόνωση ταράτσας ή  οροφής είναι σημαντική γιατί εμποδίζει μεγάλο ποσοστό θερμότητας να εξέλθει από την κατοικία τους χειμερινούς μήνες, και το καλοκαίρι κρατάει το σπίτι δροσερό.

 

Η βελτίωση του εξωτερικού χώρου είναι επίσης σημαντική. Ένας καλά διατηρημένος κήπος, ένα αίθριο με καθίσματα στην πίσω αυλή ή την ταράτσα, μπορούν να χρησιμεύσουν ως μέρη συνάντησης με τους φίλους και την οικογένεια. Οι εξωτερικοί χώροι ενθαρρύνουν τους κατοίκους να περνούν περισσότερο χρόνο έξω, κάτι που μπορεί να τους φτιάξει την διάθεση, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

 

Μπορείτε να δημιουργήσετε ευέλικτους χώρους που μπορούν να προσαρμοστούν σε διαφορετικές σας ανάγκες. Για παράδειγμα, ένα δωμάτιο μπορεί να χρησιμεύσει σαν γραφείο  ή για την φιλοξενία επισκεπτών. Οι ενιαίοι χώροι μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις των ιδιοκτητών, χωρίς να δημιουργείται ακαταστασία στον χώρο.

 

Ενσωμάτωση τεχνολογίας για συνδεσιμότητα

 

Εξοπλίστε το σπίτι με τεχνολογία που διευκολύνει την επικοινωνία με τις ηλεκτρικές σας συσκευές, έχοντας τον έλεγχο, ακόμα και όταν λείπετε από τον χώρο σας. Τα έξυπνα σπίτια παρέχουν την δυνατότητα του απομακρυσμένου ενεργειακού ελέγχου. Με την αλλαγή αυτή θα μπορέσετε να εξοικονομήσετε και ενέργεια. Γενικά, οι έξυπνοι αισθητήρες και αυτοματισμοί βοηθάνε στην ενεργειακή αναβάθμιση στου σπιτιού. Σίγουρα, σε αυτό το κομμάτι θα παίξει ρόλο και η σωστή θερμομόνωση ταράτσας και τοίχων του σπιτιού, μιας και καθορίζουν κατά ποσό θα λειτουργούν τα συστήματα θέρμανσης και ψύξης, εξοικονομώντας έτσι περισσότερη ενέργεια.

 

 

 

 

Στρατηγικές ενεργειακής αναβάθμισης

 

Η επίτευξη ενεργειακής ανεξαρτησίας σε ένα παλιό σπίτι, περιλαμβάνει την ενσωμάτωση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και τη βελτίωση της ενεργειακής του απόδοσης, που επιτυγχάνεται με την σωστή μόνωση .

 

Η εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στην οροφή μπορεί να μειώσει σημαντικά την εξάρτηση από την ηλεκτρική ενέργεια του δικτύου. Η ηλιακή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φωτισμό, θέρμανση και τροφοδοσία συσκευών, κάνοντας το σπίτι ενεργειακά ανεξάρτητο..

 

Αντικαταστήστε τις παλιές συσκευές με ενεργειακά, αποδοτικά μοντέλα. Οι σύγχρονες συσκευές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και μπορούν να ελεγχθούν από απόσταση, για περισσότερη άνεση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

 

Βελτιώστε τη μόνωση του σπιτιού αντικαθιστώντας τα παλιά παράθυρα με διπλά τζάμια, για καλύτερη, θερμική απόδοση. Η σωστή μόνωση διατηρεί το σπίτι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, μειώνοντας την ανάγκη για θέρμανση και ψύξη.

 

Εγκαταστήστε ένα σύστημα συλλογής βρόχινου νερού, που θα σας είναι χρήσιμο για το πότισμα του κήπου σας. Επίσης, μπορείτε να φυτέψετε γκαζόν και διάφορα φυτά στην ταράτσα. Αυτό είναι μια εναλλακτική λύση θερμομόνωσης στην ταράτσα, χωρίς να χρειάζεται η εγκατάσταση κάποιου μονωτικού υλικού. Η φυσική μόνωση θα διατηρεί το σπιτι ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Επιπλέον, θα μπορείτε να την ανανεώνετε εύκολα, χωρίς πολλά έξοδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης