Ανακοίνωση για την απάντηση του ΔΣ για τις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων Reviewed by Momizat on . Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ουδέποτε συμφώνησε με την πλειοψηφία της διοίκησης στην κακοποίηση του καταστατικού του σωματείου και στον εκφυλισμ Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ουδέποτε συμφώνησε με την πλειοψηφία της διοίκησης στην κακοποίηση του καταστατικού του σωματείου και στον εκφυλισμ Rating: 0

Ανακοίνωση για την απάντηση του ΔΣ για τις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων

Ανακοίνωση για την απάντηση του ΔΣ για τις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων ουδέποτε συμφώνησε με την πλειοψηφία της διοίκησης στην κακοποίηση του καταστατικού του σωματείου και στον εκφυλισμό των εκλογικών και άλλων διαδικασιών και με τις fast-track διαδικασίες. Στη συνεδρίαση του ΔΣ έγινε ψηφοφορία και η απόφαση για τις διαδικασίες-εξπρές πάρθηκε με πλειοψηφία 3-1.

Από πού αντλεί το θράσος η πλειοψηφία και μιλάει για ομόφωνη απόφαση;

Αυτό που έγινε στο ΔΣ ήταν μια ακατάσχετη λογοδιάρροια και αερολογία του ταμία του σωματείου σαν απάντηση στις συγκεκριμένες προτάσεις μας και για να συγκαλύψει την γυμνότητα  της πρότασης της πλειοψηφίας και την, άρπα- κόλλα, απόφαση για τις εκλογές.

Η τοποθέτηση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας ήταν η εξής:

1)      ο ταμίας να φέρει άμεσα το μητρώο μελών, το οποίο δεν έφερε παρόλο που συζητάμε για τις εκλογές.

2)        Η Εξελεκτική Επιτροπή να φέρει οικονομικό απολογισμό στο Δ.Σ. και μετά στη Συνέλευση προς έγκριση.

3)      Οι εκλογές να γίνουν το Σάββατο 21 Ιουνίου, από τις 8 το πρωί έως στις 7 μ.μ. Η Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση με τα ταμειακώς εντάξει μέλη να γίνει την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.

4)      Στη 1 το μεσημέρι της ίδιας μέρας καλούμε Δικαστικό Αντιπρόσωπο για την εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής η οποία μπορεί να αποτελείται από τους εκπροσώπους των συνδυασμών που κατέρχονται στις εκλογές για να διασφαλίζει την σωστή εκλογική διαδικασία.

Η Εφορευτική Επιτροπή όταν εκλεγεί:

Αναρτά σε εμφανές και προσιτό προς όλους τους ενδιαφερόμενους σημείο, στο Εργατικό Κέντρο και ανακοινώνει στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο τις ημερομηνίες-προθεσμίες της κατάθεσης των ψηφοδελτίων και ανακήρυξης των υποψηφιοτήτων και τις προϋποθέσεις της συμμετοχής των συναδέρφων Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις εκλογές οι οποίες είναι:

– Να είναι μέλος του Σωματείου την ημέρα εκλογής της εφορευτικής επιτροπής και ταμειακώς εντάξει.

– Να έχει απαραιτήτως μαζί του βιβλιάριο Υγείας ΙΚΑ και αστυνομική ταυτότητα.

 

5) Μέλη του Σωματείου με δικαίωμα ψήφου είναι όσοι έχουν εγγραφεί έως και τη μέρα εκλογής της Εφορευτικής Επιτροπής, για να έχει την ημέρα των εκλογών η Εφορευτική Επιτροπή καθαρό Μητρώο μελών.

6) Το Δ.Σ. παίρνει απόφαση σχετικά με τα μέλη του Σωματείου που έχουν ψηφίσει για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία, στα επιχειρησιακά τους Σωματεία (όσοι έχουν ψηφίσει για αντιπροσώπους στα δύο αυτά όργανα, ψηφίζουν μόνο για Διοίκηση και εξελεκτική επιτροπή).

7) Πρέπει να έχουμε κατάσταση ψηφισάντων των επιχειρησιακών Σωματείων που ψήφισαν για αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

8) Χρειαζόμαστε, απαραίτητα δύο ψηφοδέλτια και δύο κάλπες:

–     Ένα ψηφοδέλτιο και μία κάλπη για την εκλογή του Δ.Σ. και της Εξελεκτικής Επιτροπής.

–         Ένα ψηφοδέλτιο και μία κάλπη για την εκλογή αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και την Ομοσπονδία.

9) Τα έξοδα για τη διενέργεια των εκλογών, για το Δικαστικό Αντιπρόσωπο και τα ψηφοδέλτια βαρύνουν το Σωματείο.

Κάποιες από τις προτάσεις μας έγιναν δεκτές και μένει να υλοποιηθούν. Όπως για παράδειγμα η πρόταση να υπάρχουν 2 ψηφοδέλτια και 2 κάλπες, όπως και η πρόταση να κατατεθούν στο ΔΣ και στην εφορευτική επιτροπή οι καταστάσεις των ψηφισάντων μελών των επιχειρησιακών σωματείων για να μην παρατηρηθούν φαινόμενα διπλοψηφιών όπως έγινε την προηγούμενη φορά. Οι περισσότερες από τις προτάσεις μας απορρίφτηκαν όπως αποδεικνύεται από την απόφαση του ΔΣ.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ξαναρωτήσουμε την πλειοψηφία της διοίκησης:

  • ποια είναι τα έσοδα και ποια τα έξοδα του σωματείου;
  • Ποιος είναι ο προϋπολογισμός για την επόμενη περίοδο;
  • Πόσα μέλη έχει το σωματείο και πόσα από αυτά είναι οικονομικά ταχτοποιημένα και με ποιο τρόπο θα ξέρουμε στη Γενική Συνέλευση αν υπάρχει, ή όχι, απαρτία;
  • Πόσα μέλη των επιχειρησιακών σωματείων ψήφισαν για αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και στο, ή στα,  Εργατικά Κέντρα;

Τονίζουμε με κατηγορηματικό τόνο ότι: φαινόμενα σαν αυτά  που παρατηρηθήκαν στις προηγούμενες εκλογές αλλά και σαν αυτά στο Συνδικάτο Οικοδόμων, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβούν στο σωματείο. Αυτοί που έχουν τη φωλιά τους λερωμένη καλά θα κάνουν να είναι πιο φειδωλοί στις κουβέντες τους. Διότι, έχουν γνώση οι φύλακες.

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Αφήστε το σχόλιο σας