Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας Reviewed by Momizat on . Σχετικά με τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που απευθύνονται σε 32.433 ανέργους της χώρας. Παρότι αναγνωρίζονται ασφαλιστικά δικαιώματα και γίνεται μια π Σχετικά με τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που απευθύνονται σε 32.433 ανέργους της χώρας. Παρότι αναγνωρίζονται ασφαλιστικά δικαιώματα και γίνεται μια π Rating: 0

Ανακοίνωση Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

SIRIZA

Σχετικά με τα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας που απευθύνονται σε 32.433 ανέργους της χώρας. Παρότι αναγνωρίζονται ασφαλιστικά δικαιώματα και γίνεται μια προσπάθεια αποδυνάμωσης των πελατειακών δικτύων που έχουν στηθεί γύρω από αυτά, εντούτοις θεωρούμε τις παρεμβάσεις αυτές ανεπαρκείς.

Τα προγράμματα παραμένουν 5μηνης διάρκειας, διατηρούν την ιδιότητα των συμμετεχόντων σε αυτά ως ωφελούμενων κι όχι ως εργαζόμενων, το μισθολογικό διαχωρισμό για τους κάτω των 25, με καθαρό μισθό για τους άνω των 25 ετών το εξευτελιστικό ποσό των 496 ευρώ.

Τα πρόγραμμα αυτά σε καμία περίπτωση δεν κινούνται σε μια κατεύθυνση επίλυσης του πλέον σοβαρού ζητήματος της ανεργίας και δη αυτής της νέας γενιάς που έχει φτάσει να αγγίζει το 60%. Δεν κινούνται, όμως, ούτε στην κατεύθυνση αναγνώρισης των συμμετεχόντων ως εργαζομένων και τα συνακόλουθα δικαιώματα σε άδειες, προστασία, συνδικαλισμό κτλ που η αναγνώριση αυτή θα σήμαινε.

Κατανοούμε τη δύσκολη πραγματικότητα για την κυβέρνηση, καθώς και ότι οι ριζικές αλλαγές χρειάζονται κάποιο χρόνο, αλλά θεωρούμε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της στην πραγματικότητα που βιώνουν οι νέοι και νέες στη χώρα, στην οποία η υποτίμηση της ζωής και των ονείρων τους συνεχίζεται κανονικά.

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παλεύαμε και παλεύουμε ενάντια σε όλες αυτές τις μορφές απασχόλησης που κινούνται στη γκρίζα ζώνη μεταξύ επισφάλειας και ανεργίας. Το σχέδιο της άνεργης ανάκαμψης για τη γενιά μας πρέπει να τελειώσει εδώ. Οι νέοι και οι νέες δεν είναι διατεθειμένοι να ζήσουν ως μοντέρνοι δούλοι. Θέλουμε αξιοπρεπή εργασία για όλους και όλες. Και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε γι αυτό.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή